Cantiga obre la temporada amb amb l’espectacle ‘Fàbriques de sons’ al CaixaForum

Cantiga obre la temporada amb amb l’espectacle ‘Fàbriques de sons’ al CaixaForum

Aquest diumenge 18 de setembre a les 19h la Coral Cantiga actua a l’Auditori del Caixaf¡Forum junt amb el Cor Ciutat de Mataró amb l’espectacle Fàbriques de sons – Cors a l’època industrial. Es tracta d’un repertori amb obres de  F. Alió, A. Clavé, R. Lamotte de Grignon, E. Morera A. Nicolau i E. Toldrà, centrat en el final del s XIX i primera meitat del s XX, en un espectacle teatral amb dramatúrgia del director mataroní Josep Rodri.

coral cantiga, cant, caixa forum

Coral Cantiga i Cor Ciutat de Mataró
Direcció musical: Josep Prats i Jordi Lluc
Idea i dramatúrgia: Josep Rodri
Assessor musical: Francesc Cortès
Piano i acordió: Gregori Ferrer

Obres de F. Alió, A. Clavé, R. Lamotte de Grignon, E. Morera A. Nicolau i E. Toldrà

A les societats industrials els homes i les dones es reunien no tan sols per treballar. Les hores del lleure, tot i ser-ne poques, eren vitals i necessàries. En tots els espais de trobada, tant a la fàbrica com als casinos, als ateneus i a les tavernes, es cantava.
Les obres de Clavé, Vives o Morera, entre d’altres, et descobriran una cara diferent de la música coral. Al costat de la música bategava la vida dels que van créixer en temps del modernisme i del noucentisme català. Aquell batec va prendre cos en les rondalles, les poesies, les històries de cada home i dona d’una Catalunya que vivia a sotragades. Les sotragades no eren només les de les màquines i les fàbriques: venien dels plors de Cuba, de les esglésies cremades, de les muntanyes abandonades per anar a la gran ciutat, dels empresonats o dels que no podien parlar d’altres maneres d’entendre el país. I si a les parets de les fàbriques els amos van fer pintar rètols on es llegia «Prohibido cantar», és senyal que allí s’hi havia cantat, i molt.

Deixeu el vostre comentari