La Verdinada de Gràcia celebra el seu 10è aniversari

La Verdinada de Gràcia celebra el seu 10è aniversari

Com cada any torna la Verdinada, un projecte d’activitats que gira al voltant del medi ambient amb l’objectiu de crear consciència i actuar sosteniblement amb el nostre entorn.

Ja fa 10 anys que els Lluïsos de Gràcia van posar en marxa la primera Verdinada. Des de llavors la iniciativa s’ha anat consolidant cada vegada més i, any rere any,  incorpora nous espais d’activitats i associacions de la vila s’hi sumen al projecte.

La Verdinada, que se celebra del 4 al 27 de març a la vila de Gràcia,  inclou  més d’una vintena d’activitats adreçades a tot tipus de públic. Hi ha des de tallers infantils i per a adults, fins a sortides mediambientals. La majoria són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

De forma diària publicarem 21 consells sobre reducció de residus i per aturar el malbaratament de recursos. Els podreu veure exposats al vestíbul de l’entitat i en diferents sales. I durant les setmanes en que es duran a terme les activitats de la Verdinada, a Lluïsos durem a terme una eco-auditoria, per saber quants residus generem com a entitat i si som o no eficients en aquest tema. D’aquesta manera ens marcarem uns objectius de millora i elaborarem un pla d’acció en la millora de la nostra eficiència.

Algunes de les activitats ja les podem anunciar. D’altres les anirem concretant en breu: estigueu atentes i atents!

El dia 11 de març: “Dissabte per la sostenibilitat” amb una Calçotada ecològica i diferents tallers d’horticultura urbana, de reparacions i ajustos bàsics de bicicletes, reciclar diferents objectes i materials, de consum responsable per reduir les deixalles que generem a la llar.

El diumenge 12 de març hi haurà un Taller de natura amb el Grup d’Acció Forestal (GAF) de Depana. Sobre tasques de manteniment dels arbres i arbustos replantats en actuacions anteriors, eliminació d’espècies invasores i neteja a fons de l’espai.

Del 13 al 31 de març: A Lluïsos es podrà veure l’Exposició: on van els residus?

Per conèixer com es gestionen i quin és el destí final de vuit tipus de residus diferents: ampolles de cava, brics, càpsules de cafè, roba, frigorífics, olis de cuina, fluorescents i residus orgànics.

Diumenge 26 de març es farà una excursió des de L’amagatall  per visitar les Fonts de Collserola, coincidint amb els actes del Dia mundial de l’Aigua.

Deixeu el vostre comentari