La Coral Cantiga interpreta a Sant Cugat “L’esplendor de Lied”

La Coral Cantiga interpreta a Sant Cugat “L’esplendor de Lied”

Diumenge 16 de juliol al Monestir de Sant Cugat La Coral Cantiga sota la direcció de Josep Prats, amb Marta Cordomí com a mezzosoprano i amb Víctor Valls al piano, oferiran el concert de “L’esplendor de Lied”. En el marc de Les Nits al Claustre de Sant Cugat.

Coral Cantiga
En el popular i prestigiós marc dels Lluïsos de Gràcia, va néixer l’any 1961 la Coral Cantiga, fundada per Leo Massó a Barcelona. N’han estat directors el mateix Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i –des de l’any 1981– Josep Prats.  La Coral Cantiga és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals, de la Federació Europea Europa Cantat i de la International Federation for Choral Music.

Josep Prats, director
Ha estat professor de l’Institut del Teatre i del Conservatori Superior de Música del Liceu, director associat del Coro de Radiotelevisión Española (Madrid) i director convidat de nombrosos cors, tant amateurs com professionals (Capella de Santa Maria del Mar, Cor Nacional d’Homes d’Estònia, Escolania de Montserrat). Ha treballat en
nombrosos festivals corals nacionals i internacionals (França, Bèlgica, Anglaterra, Argentina, Xile, Alemanya i Portugal) i en els prestigiosos festivals Europa Cantat (Linz –Àustria–, Nevers –França– i Barcelona).

Marta Cordomí, mezzosoprano
Es va formar com a cantant amb Mercè Puntí, Josep Benet i Dolors Aldea, i ha treballat amb repertoristes de renom. Paral·lelament a l’activitat de solista, col·labora amb diversos cors professionals, com ara el Cor de Cambra del Palau de la Música o el Cor de Cambra de la Catedral de Barcelona.

Víctor Valls, piano
Arquitecte de formació, és cantaire de les corals Gatzara, Xalest i Mixta d’Igualada, Cor Divertimento i coral de la Hoch Schule der Künste de Berlin. Canta a la coral Cantiga des de l’any 1996, on col·labora com a pianista. Inicià els estudis de piano, al conservatori de la ciutat, amb Maria Teresa Torrents, i els prosseguí posteriorment amb David Padrós. Finalitzà els estudis al Conservatori del Liceu, amb el pianista Michel Wagemans.

“Al segle XII, sant Cugat havia esdevingut tan important que unes relíquies seves van ser dipositades al lloc d’honor, també a la dreta de l’altar, de la primera catedral gòtica: la de sant Denís, al pavelló dels reis de França, a París. Moltes parròquies de Catalunya, Castella i Lleó, Galícia, Portugal i França, encara porten el seu nom, i com origen de totes elles, la nostra ciutat” Josep M. Jaumà, autor d’El màrtir Cugat

Deixeu el vostre comentari