L’Observatori Minotauro es presenta avui a Lluïsos

L’Observatori Minotauro es presenta avui a Lluïsos

Neix a Barcelona l’Observatori Minotauro, dedicat a la detecció, intervenció i prevenció del bullying i els abusos en infants i adolescents. Entre els seus objectius, pretén impulsar l’estatus jurídic de víctima de bullying, amb una ordre integral de protecció al menor que es trobi en situació de risc. L’acte de presentació es farà a Lluïsos de Gràcia a les 20h  presentat per l’actriu Babeth Ripoll, amb la intervenció de testimonis i la presentació de les darreres estadístiques referents a abusos sexuals a menors. Segons aquestes dades entre un 23% i un 25% de les nenes i un 10% i un 15% dels nens o adolescents són víctimes d’abusos sexuals abans dels 17 anys.

La presidenta de l’Observatori, Pilar Pla, explica que “des de Minotauro tenim la voluntat de posar en primera línia de l’agenda política aquesta problemàtica, entenent que cal un treball col·lectiu i interdisciplinar amb diferents professionals (psicòlegs, psicopedagogs, advocats, treballadors socials, pediatres…) que puguin abordar aquesta tasca des d’una perspectiva sistèmica”.

El Centre Minotauro vol ser el primer centre d’atenció integral per a víctimes del bullying, ciberbullying i abusos, que pretén ajudar les víctimes des d’una perspectiva psicosociojurídica. El centre pretén, també, que es creï l’estatus jurídic de víctima de bullying, ciberbullying o abusos amb una ordre integral de protecció al menor que es trobi en una situació objectiva de risc, semblant a l’ordre de protecció integral de protecció a la víctima de violència de gènere.

La cantant Sílvia Comes tancarà l’acte interpretant la cançó “Luka”, de Suzanne Vega, una de les primeres cançons que aborda el tema de l’abús infantil i la violència de gènere.

Més informació www.minotauro.info

Deixeu el vostre comentari