Membres dels ateneus es reuneixen a Brussel·les amb en Lluís Puig

Membres dels ateneus es reuneixen a Brussel·les amb en Lluís Puig

El passat cap de setmana una comitiva formada per representants de diferents entitats i ateneus membres de la Federació d’Ateneus de Catalunya, van visitar Brussel·les per reunir-se amb el Conseller de Cultura, Lluís Puig. A continuació el relat fet per Xavier Folch:

L’Oriol Hosta (President) i jo mateix, en Xavier Folch (Secretari) de Lluïsos de Gràcia, hem tingut el goig i el gran honor d’estar reunits, compartint anhels i il·lusions amb el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l’Exili, l’Honorable Sr. Lluís Puig a Brussel·les.

Ha estat una trobada plena d’emocions, amistat, sentiments de pàtria i d’orgull de país. Hem parlat , d’ell, del President, dels altres Consellers que són a Bèlgica, dels que són a la presó, dels que som a Catalunya, de les nostres famílies , de les Entitats, de les seccions, del dia a dia, de les activitats, de l’1-O, del 7-D, del 21-D, i lògicament del futur i de les esperances que compartim.

L’impacte inicial, des del moment de la salutació, ja ha estat d’una potència sobrecollidora. El Conseller, s’ha emocionat, només de veure’ns i abraçar-nos. Van ser més de 4 hores  que no oblidarem.

Necessiten com mai, l’escalf i el contacte amb catalans i amb Catalunya, que és la primera intenció i el que nosaltres com a representats vostres i de tantes entitats del país, anàvem a oferir-li a Bruseles aquest divendres, 24 de novembre.

A la petita expedició, érem 6 persones, representants de la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), de Lluïsos de Gràcia, de Lluïsos d’Horta i del Foment Martinenc. 

Malgrat les dificultats i la llunyania, i dins d’una austeritat palpable, el Conseller “Sardanista”, ens va fer saber i demostrar que està en bona forma i en ple coneixement del dia a dia de les entitats i del que passa al país.

Vam palpar que estan fent una tasca permanent i frenètica de Govern de Catalunya a l’exili, amb contacte constant amb persones de tots els àmbits de la societat.

Malgrat el gran patiment que els ocasiona l’empresonament i els processos judicials dels seus amics i companys de viatge, estan i se senten molt forts, convençuts i amb ganes de continuar i acabar la feina que estan fent.

És clar que estan patint molt a nivell personal i sobretot familiar, és per aquest motiu que necessiten sentir el nostre alè i el suport de tots nosaltres.

Ens va transmetre, la importància de les dues dates que ells i nosaltres tenim amb vermell al calendari:  La Manifestació del 7-D a Brussel·les i les Eleccions “Autonòmiques” del 21-D.

Tots són passos i el camí pot ser llarg…, però deixeu-nos acabar amb una mica d’èpica a l’alçada del moment que vam viure allà, amb el Conseller…

“Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer” 

“Totes les causes justes del món tenen els seus defensors, però Catalunya, només ens té a nosaltres”

Visca els Lluïsos de Gràcia. Visca Catalunya.

Brusel·les_FACOriolHosta_LluisPuig

Deixeu el vostre comentari