Ramona de Van Der Bürg, nova companyia resident a Lluïsos

Ramona de Van Der Bürg, nova companyia resident a Lluïsos

Fa tres anys que des de Lluïsos Teatre es fa una aposta per obrir l’espai de l’entitat a companyies de teatre de nova creació que volen innovar i fer créixer els seu projecte. La gran dificultat per aquestes companyies es trobar un espai on poder assajar i estrenar i és per aquest motiu que es posen disposició les instal·lacions de Lluïsos durant 3 mesos (febrer, març i abril) i es dóna suport en comunicació i difusió per l’estrena dels muntatges.
L’objectiu és que no es generi cap tipus de cost per les companyies.

Ramona de Van Der Bürg és una companyia amb una proposta escenogràfica que juga amb les arts plàstiques i que aposta pels espais instal·latius i per la combinació entre ficció i perfomance. La seva obra “Histèriques” és una revisió del mite de les troianes, acostant-se a la relació d’Helena i Menelau des d’una visió adaptada a l’actualitat i qüestionant el mite de l’amor romàntic.

En aquests tres anys s’han estrenat 7 obres, la darrera un monòleg arriscat de la companyia La Bondage que amb el títol “Orlando BOOM” parlava d’amor i de mort amb escenes poètiques, turbulentes, agressives i de violència en totes les seves formes. També s’han estrenat espectacles com “La Trinxera” de Cia. Laura; “Dins la cova” de la Cia. Coralines; “Barcelona (Contra La Paret)” del Col·lectiu LaPùblica; o “Life is Real” de L’Ostra28.

Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de Barcelona, Fira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres.

Deixeu el vostre comentari