El ConCa entrega els Premis Nacionals de Cultura 2018

El ConCa entrega els Premis Nacionals de Cultura 2018

La Fundació Festa Major de Gràcia, el Centre de Titelles de Lleida i el Mag Hausson són tres dels premiats amb el Premi Nacional de Cultura. Des de fa 10 anys el Consell Nacional de Cultura de la Generalitat reconeix a persones, projectes i institucions per la seva trajectòria i talent. Enguany s’ha reconegut 4 entitats i sis creadors. En total s’han entregat 360 premis en els darrers 10 anys.

La Fundació Festa Major de Gràcia ha estat reconeguda per la seva capacitat de preservar una festa que, superant reptes i adversitats, ha complert dos-cents anys. Constitueix un veritable motor cultural de la Vila de Gràcia mitjançant l’impuls i el reforçament d’un vigorós teixit associatiu del qual Lluïsos de Gràcia en formem part.

D’altra banda el Mag Hausson ha estat guardonat per la seva trajectòria excel·lent renovant el món de la màgia a Catalunya.  Va participar al Festival Màgicus 2013 presentant la Gala i fent un taller per als més joves.

El Centre de Titelles de Lleida és un habitual de Lluïsos Teatre on ha realitzat nombrosos espectacles de titelles infantils. Se’ls hi reconeix amb el guardó la trajectòria de la companyia fundada el 1986 i la iniciativa de crear la Fira de Titelles que ja fa 29 anys que es du a terme a Lleida i que s’ha convertit en un referent i punt de trobada entre titellaires professionals, programadors, productors i públic.

Els altres guardonats són la fundació Pau Casals; el magazín cultural digital ‘Catorze’, que dirigeix la periodista col·laboradora de l”Ara Llegim’ Eva Piquer; Fina Miralles; Josep Anton Codina, Jordi Pàmias; Valentí Puig; i Albert Vidal. El CoNCA ha destacat que s’ha buscat l’equilibri entre trajectòria i innovació,  entre generacions i també una representació del territori.

 

Deixeu el vostre comentari