El Renova la teva Roba torna a Lluïsos de Gràcia

El Renova la teva Roba torna a Lluïsos de Gràcia
Del 19 al 23 de novembre a Lluïsos de Gràcia recollim i intercanviem roba dins del programa “Renova la teva roba” De dilluns a dimecres hi haurà la recollida i dijous i divendres l’intercanvi.
Renova la teva roba és una xarxa d’intercanvi de la roba que ja no fem servir, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat. Es realitza a la primavera i a la tardor en diferents equipaments i entitats de la ciutat i hi pot participar tothom que ho vulgui.

Funcionament

Tria entre els espais d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi la teva roba.

A canvi, et donaran Renoves amb la puntuació i normativa corresponent, que després podràs intercanviar per la roba que més t’agradi, a qualsevol punt de la xarxa. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt.

La roba que no farà servir una altra persona la podràs fer servir tu durant més temps!

Normes

No es poden utilitzar Renoves d’altres edicions, pel que et recomanem que no et desprenguis de tota la roba cada temporada. Fes un consum conscient i agafa només la roba que realment necessitis.

Es pot portar un màxim de 10 peces de roba. Però compte! No s’accepten més de 2 jaquetes o abrics. La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats, descosits ni taques i ha d’estar neta. Només es pot donar roba de vestir, no s’agafen sabates, roba interior ni de la llar.

D’altra banda, durant els dies d’intercanvi els participants es poden emportar fins a 10 peces de roba, exceptuant jaquetes i abrics, que només es poden agafar un màxim de 2. En el cas de roba de nadons també hi ha les mateixes limitacions.

Sistema de puntuació

ROBA PER INTERCANVIAR

VALOR EN RENOVES

Samarretes i complements

1

Jerseis, camises i jaquetes fines

2

Roba de nadó (fins a 24 mesos)

2

Pantalons, vestits, faldilles, roba de vestir, conjunts

3

Jaquetes grans i abrics (màxim 2)

5

Recursos

Amb la roba que no fas servir pots:

 • Aprofitar-la per fer altres peces noves amb imaginació. Per exemple, en les nostres activitats complementàries de customització i upcycling.

 • En última instància, pots portar-la a un dels contenidors de Roba Amiga que es troben al carrer o als punts verds de la ciutat. Més informació en aquesta pàgina.

A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat podràs customitzar la teva roba amb botons, sivelles, fermalls o pegats dissenyats per tu mateix i fabricats amb màquines de fabricació digital com impressores 3d, brodadora digital o talladora làser. Més informació en aquesta pàgina.

2 Comentaris
 • Elisabeth 2018 Des 13 / 20:24

  Hola em dic Elisabeth, tinc roba per intercambiá, casi nova en molt bon estát, no acabo de entendre com s’ ha de fer! Gracias

  • LLdG 2018 Des 17 / 19:13

   Hola Elisabeth, el “Renova la teva roba” es fa dos vegades l’any. Durant una setmana hi ha tres dies per la recollida de roba i dos per l’intercanvi. Per cada peça que es porta es donen uns punts “renova” que serveixen per intercanviar. La següent vegada serà de cara a primavera. Estigues pendent de la informació al web.
   Gràcies.

Deixeu el vostre comentari