Lluïsos s’adhereix a la campanya d’Òmnium”Som el 80%”

Lluïsos s’adhereix a la campanya d’Òmnium”Som el 80%”

Lluïsos de Gràcia ens hem adherit com a entitat a la plataforma “Som el 80%“. Aquesta campanya impulsada per Òmnium Cultural vol expressar la diversitat i pluralitat de la societat catalana que rebutja la presó preventiva contra els líders independentistes i que demana iniciar una negociació sincera per a una solució política real per a Catalunya.

Per adhesions podeu visitar el web de la plataforma.

MANIFEST: SOM EL 80%
Catalunya viu un dels períodes més complexos de la seva història recent. Els esdeveniments ocorreguts durant el darrer any han agreujat la crisi política i institucional entre Catalunya i l’Estat espanyol. I com passa en totes les societats madures com la catalana, aquesta situació ha generat i segueix generant mirades que són diverses i plurals. Opinar diferent no constitueix cap risc a la convivència, sinó la base imprescindible per a garantir-la, sempre que hi hagi respecte per la llibertat d’expressió i els valors democràtics. Volem posar en valor que una majoria de ciutadans de Catalunya -prop del 80%, segons indiquen les enquestes i s’expressa a les urnes- mantenim grans consensos de país. Una unitat en la diversitat que es fonamenta en:

• La defensa dels drets i les llibertats democràtiques i fonamentals.
• El rebuig a la repressió i a la judicialització de la política com a eina per resoldre els conflictes polítics.
• La defensa d’una solució política que sempre ha de passar perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir i exercir democràticament el seu futur polític.

Per aquest motiu, i davant l’imminent judici al Tribunal Suprem dels líders socials i polítics sobiranistes, els sotasignats ens sumem a la Plataforma Som el 80% i fem una crida a tota
la societat catalana per reclamar:
1. La posada en llibertat immediata dels líders socials i polítics sobiranistes empresonats d’una causa basada en unes acusacions sense fonament.
2. La renúncia a les vies de l’excepcionalitat jurídica, penal i processal posant fi a la repressió política.
3. L’inici d’una negociació sincera, sense condicions ni renúncies, per a una solució política real.

Ara i aquí, ens comprometem a denunciar, sempre de manera cívica, transversal i pacífica, la causa general contra la democràcia que vol sentenciar uns pocs ciutadans per hipotecar el
futur de tota la ciutadania catalana.

Perquè l’única causa general que volem és la de la democràcia i la llibertat.

Deixeu el vostre comentari