Després de tres anys, torna la cursa d’orientació de Gràcia!

Després de tres anys, torna la cursa d’orientació de Gràcia!

Des dels Lluïsos de Gràcia i el COC (Club d’Orientació de Catalunya) tornem a organitzar la cursa d’orientació pel barri de Gràcia de Barcelona.

La cursa es realitzarà el dia 22 de desembre, dissabte al matí. El centre de competició i l’arribada serà a la mateixa Plaça del Nord (davant del local dels Lluïsos de Gràcia) i la cursa serà per la zona antiga del barri  i pel barri de la Salut, on ens endinsarem dins del Parc Güell, això sí, sense passar per la part turística.

Tenim unes quantes coses a comentar:

 • Hi haurà cinc tipus de curses.
 • Es farà amb targeta electrònica (SI). Qui no en tingui que miri l’apartat de pinça electrònica.
 • La nostra idea es fer una cursa de mitja distància, això vol dir que té una durada de mitja hora pensant amb la gent més bona d’orientació. I un desnivell positiu d’uns 120 metres. Pot ser que surti una mica més d’aquest temps proposat, per tant compteu amb més de mitja hora.
 • El mapa serà en un Dina3 i a escala 1:4.000. Això vol dir un bon tros per córrer.
 • També es faran circuits més curts per als menys exigents o més joves. O una cursa per aquells que tampoc vulguin desnivell.
 • Com cada any hi ha un circuit que està pensat com una cursa-caminada. Aquesta vegada farem com un Escape-room. És a dir, hi haurà proves d’enginy per poder anar fins l’altra fita.
 • Aquest any la sortida no serà des de la plaça del Nord. Estarà a 15 minuts caminant lentament de la mateixa plaça. Només es farà sortida de la plaça de la C5, la que diem Correxic.

La circulació és oberta per tot el barri i caldrà tenir molta cura. Per als circuits C1, C2 i C3 tindreu un pas obligatori i neutralitzat (vol dir que no compte el temps entre les dues fites que hi ha a cada costat del carrer) per creuar la Travessera de Dalt. Hi haurà gent en aquestes fites per recordar-vos que el tram està neutralitzat.

L’organització no es responsabilitza de les persones que no tinguin cura al girar o creuar un carrer.

SORTIDES

No hi haurà hores de sortida i es podrà fer la cursa des de les 10 del matí fins a les 12.30 (darrera hora per donar la sortida). Tots els circuits són amb fita “Star”.

La sortida estarà a uns 15 minuts del centre de competició, caminant lentament. Però no diem on és, perquè és obligatori passar per la plaça del Nord per tal d’organitzar una mica les hores de sortida. Recordeu que intentem separar uns dos minuts les sortides del mateix circuit.

Al voltant del centre de competició no és fàcil trobar aparcament. Les zones verdes i blaves són molt escasses i estan a 10 minuts o més. Hi ha alguns pàrquings de pagament. Aconsellem que agafeu transport públic si veniu de l’àrea metropolitana de Barcelona.

CIRCUÏTS

La cursa està formada per cinc circuïts (quan tinguem les distàncies, les posarem a la pàgina web):

 • C1 Per a gent experta en orientació o valents que s’inicien. Per optar a premi s’ha de fer sol o sola. Hi ha premi per als primers homes i per a les primeres dones.
 • C2 Per aquells que preferiu fer una cursa llarga, però no tan exigent o aquells adults que us vulgueu iniciar a les curses d’orientació. Per optar a premi s’ha de fer sol o sola. Hi ha premi per als primers homes i per a les primeres dones.
 • C3 Per als que no vulgueu córrer, sinó passejar pel barri i jugar una estona. Però, això sí, caldrà utilitzar l’orientació. Cal portar un mòbil per grup i potser us haureu de baixar alguna aplicació! Es pot fer en grup! El premi serà per als primers grups o individuals que arribin. Si algú ha fet un dels altres circuïts i li ve de gust fer també aquesta modalitat, podrà fer-la però haurà de pagar per les dues curses.
 • C4 Per als nois i noies que vulguin començar a fer una cursa d’orientació sols. Serà molt senzilla a nivell d’orientació i estarà encintada (tot i que les cintes no són sempre el camí més curt per arribar a les fites). Si algun adult també prefereix fer aquesta cursa ho pot fer, però només optaran al premi els menors de 16 anys.
 • Correxic: Per als més menuts i sense sortir de la plaça del Nord es farà una petita cursa no competitiva. Els pares haureu de tenir cura dels vostres fills, ja que no estaran assegurats. L’organització no es fa responsable dels nens i nenes, però sí de l’explicació i funcionament de la cursa. Serà l’única cursa que es farà amb pinça tradicional (no cal llogar xip). Al final tindran un petit obsequi!!

PREMIS

A partir de les 13.15 es farà lliurament de premis per als següents circuïts:

 • Al C1: hi haurà premis per al primer i segon home i per a la primera i segona dona.
 • Al C2: hi haurà premis per al primer i segon home i per a la primera i segona dona. I també premi per al primer i segon lluïsenc.
 • Al C3: hi haurà premi per als dos primers que facin menys temps i que hagin passat per tots els controls (siguin nois i noies, sigui grup o individual).
 • Al C4: hi haurà premi per al primer, el segon i el tercer classificat (siguin nois o noies) i també premi per al primer i segon lluïsenc. Han de ser menors de 16 anys.
 • També hi ha un petit obsequi per a tots els nens i nenes que participin al CORREXIC.

Per a tots els participants hi haurà avituallament líquid i sòlid al final de la cursa.

 

CIRCUIT DISTÀNCIA DESNIVELL FITES
C1 5’6 Km 140 27
C2 4 Km 140 19
C3 2’6 Km 50 12
C4 2’1 Km 30 9
Correxic Per la plaça No hi ha 6

PINÇA ELECTRÒNICA

Per a tots els circuïts s’utilitzarà la pinça SI (vol dir un xip electrònic) per marcar les fites. En cas que no el tingueu l’organització us el pot deixar però haureu de deixar en dipòsit un document d’identitat o 20 €. Estarà activat el sistema AIR

En cas que la pinça es fes malbé o es perdés, s’hauran de pagar 15€.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions es poden fer fins el dimecres dia 19 de desembre a les 23.59 a la pàgina web de la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya). Us deixem l’enllaç, però si entreu pel navegador, caldrà que busqueu l’apartat d’inscripcions online.

http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races

Per fer les inscripcions cal:

 • Si no esteu federat a l’hora de fer la inscripció ens cal tot un seguit de dades. Quan us demana el club si no sou de cap cal posar NO CLUB.
 • Si esteu federats a curses d’orientació cal el número de federat de la FCOC o el número de DNI amb la lletra.

En el moment de fer la inscripció també faré el pagament de la cursa amb l’ajuda d’una targeta.

PREUS

CATEGORIES FEDERATS,

NO FEDERATS

SOCIS LLUÏSOS
Dins termini Fora termini Dins termini Fora termini
C1, C2 I C3 5 € 7 € 4 € 6 €
C4 4 € 6 € 4 € 6 €
CORREXIC 3 €

(NO ESTAN ASSEGURATS I ES FARÀ EL PAGAMENT EN EL CENTRE DE COMPETICIÓ)

Quan algú fa la inscripció fora de termini, a part de ser més cara, els organitzadors no podem assegurar el mapa immediatament. Potser haurà d’esperar una mica. Per això aconsellem als que ho feu que vingueu a primera hora, ja que després de les 12.30 no es donaran sortides.

NOTES DEL TRAÇADOR

S’han actualitzat un parell de parcs de la zona intermèdia del mapa, però la part de bosc la vegetació no ho està, per tant no sempre és una bona referència. Penseu que aquesta tardor ha estat excepcional en pluges a l’àrea de Barcelona.

La primera part de les curses C1 i C2 comencem amb força desnivell positiu, caldrà guardar les forces per a la part final, que és molt ràpida.

Recordeu que els primers tres circuits teniu un tram neutralitzat que correspon al pas de la Travessera de Dalt. Us deixarem uns tres minuts de marge entre picar la d’un costat de la Travessera i la de l’altra costat.

La zona nord del mapa és on hi ha la part de bosc, però és ben cert que hi ha una xarxa de camins important.

La part sud, és la zona antiga de Gràcia, i tot i que hi circulen pocs cotxes, alerta al girar les cantonades de carrers estrets.

En aquesta zona de barri quan més d’hora es corri menys gent i circulació trobareu. Això pot ser una avantatge important per als corredors.

La zona del Parc Güell i part de la Travessera de Dalt us podeu trobar grup de turistes. Recordeu de respectar als vianants en tots els trams, són ells els que tenen preferència.

A l’estar en una zona urbana esperem que no ens treguin les fites. Però si passeu per un lloc i esteu segurs que no hi és, seguiu la vostra cursa i ens ho comuniqueu a l’arribada.

Ens han deixat corre pel Parc Güell, però cal ser molt respectuosos amb  les àrees marcades amb ratlles magentes: NO ES PODEN TREPITJAR. No hi haurà controladors, però d’això dependrà futurs permisos per poder córrer en aquest parc.

ARRIBADES

Hi haurà avituallament líquid i fruites cedides per Ecologicat.

Recordeu de buidar la pinça tot i que abandoneu en cursa. Penseu que sempre esperem fins que ha arribat tothom.

Deixeu el vostre comentari