Què vol dir per tu, ser de l’Esplai GMM?

Què vol dir per tu, ser de l’Esplai GMM?
[Reflexions recollides durant una Assemblea de les monitores de l’esplai.]

“L’esplai és posar la vida al centre. La vida dels infants i joves, de les famílies, de les monis, i conseqüentment, la vida del barri, de la ciutat i de la societat. L’esplai és una alternativa meravellosa per poder fer d’aquest món un espai més lliure, just i feliç.”
“Ser monitora d’esplai m’ha canviat la visió de veure el món. A l’esplai he trobat un espai on sentir-me còmoda i lliure d’opinar i d’expressar les meves idees i inquietuds. Un refugi on organitzar-nos com a joves amb l’objectiu de transformar la societat.”
“A l’esplai he après a conviure. És a partir d’aquesta convivència basada en el joc i “l’estar” on m’he redescobert, he pogut ser qui sóc i experimentar amb seguretat la meva identitat. He pogut crear i construir relacions sanes i és, a partir de la convivència, que he après a relacionar-me amb respecte, a compartir i construir una xarxa de suport mutu.”
“L’esplai és l’escola de la meva vida. Allà he après a conviure, a ser autocrítica, a qüestionar-me les coses, a debatre… sempre des de l’amor i el respecte, per ser cada dia millor persona. Aquest també m’ha servit de trampolí per implicar-me en causes socials i incidir en el barri.”
“És un espai on compartir experiències i crear vivències que recordaràs tota la teva vida. Un espai on fer grans amistats. Un lloc on oferir a infants i joves una educació alternativa basada en valors, fomentant l’esperit crític, aptitud essencial perquè creixin persones més lliures i compromeses.”
“L’esplai és un procés d’aprenentatge vital. Des d’infant, passant per l’adolescència fins a ser moni aprens jugant, se’t generen inquietuds, col·lectivitzes els teus pensaments, alegries i pors per, finalment, adonar-te que som un motor de canvi i transformació social des de l’educació en el lleure”.

Publicat al Des del Nord número 71. 

Seguiu-los al Facebook: publiquen totes les activitats i novetats al seu mur!

Deixeu el vostre comentari