L’obra “NEU” porta l’autisme a Lluïsos Teatre

L’obra “NEU” porta l’autisme a Lluïsos Teatre

La companyia Kamaleonik fa tres mesos que assaja sota la direcció de Bernat Muñoz a Lluïsos Teatre. L’obra escollida per fer la residència a Lluïsos Teatre és Neu, que a través de tres personatges femenins vol ser un cant a la vida, a la tolerància i a la comunicació, “alguns dels valors que, malauradament, escassegen a la societat actual”.

La Tea i l’Ada són dues germanes que es retroben amb motiu de la mort de la Neu, la seva mare. L’Ada mai ha acceptat l’autisme de la seva germana i és incapaç d’entendre el seu món, la qual cosa fa que els conflictes del passat no triguin a reaparèixer. Un tercer personatge farà d’intersecció entre aquests dos mons rememorant la figura de la Neu.

A través de l’autisme d’un dels seus personatges es parla de la passió per la vida, de com ser nosaltres mateixos i de les coses que de vegades ens perdem quan tenim més en compte l’opinió dels altres que el que volem fer. L’obra té un gran contingut humà i buscar que el públic se senti identificat i interpel·lat en algunes de les situacions que es donen entre els personatges. “Seria massa pretensiós dir que volem canviar les vides de la gent amb Neu, però si quan el públic surt del teatre dedica ni que sigui cinc minuts, a fer una reflexió d’acord amb el que han vist, haurem aconseguit el nostre objectiu”.

Dissabte 19 i diumenge 20 en acabar l’espectacle, podreu participar d’un col·loqui amb la companyia i amb experts de la Fundació Friends sobre els trastorns de l’espectre autista. Aquesta obra ha estat assajada en residència a Lluïsos Teatre durant tres mesos i ha rebut assessorament per part de l’equip del programa d’autisme de l’Hospital Vall d’Hebron (Laura Gisbert psiquiatra i Imanol Setien Psicòleg.

Perquè feu el col·loqui? 
Pensem que tractem un tema molt delicat a l’obra i volem fer arribar als espectadors més informació de la mà de professionals per tal de resoldre dubtes així com explicar, en cas que els hi interessi, el procés de la cració d’una peça teatral.
A qui va dirigit?
A tothom que hi vulgui participar tant amb preguntes sobre TEA com referents a aspectes més artístics de l’obra.
Qui hi participarà (ponents)?
  • Dissabte: Jose LLorca (lleure i vida independent) i Vicente Vinseiro (Educafriends); ambdós de la Fundació Friends i per part de la companyia: Isabelle Pasa (actriu i productora), Raquel Fresno (actriu) i Maria Colom (actriu)
  • Diumenge: Ihsane Bouras (Proyecte Prelaboral) i per Susana (comunicació i Laboral); ambdós de la Fundació Friends i per part de la companyia: Isabelle Pasa (actriu i productora), Raquel Fresno (actriu), Maria Colom (actriu) i Bernat Muñoz (guionista i director)
L’obra es podrà veure els dies 18, 19 i 20 a Lluïsos Teatre en una única sessió, divendres i dissabte a les 21h i diumenge a les 19h.

Les entrades estan a la venda en aquest enllaç.

Deixeu el vostre comentari