Club de Lectura a Lluïsos de Gràcia: “Jo soc aquell que va matar Franco”

Club de Lectura a Lluïsos de Gràcia: “Jo soc aquell que va matar Franco”

Dilluns 21 de gener de 2019 a les 19:30h us convidem a assistir a la sessió del Club de Lectura de  Lluïsos de Gràcia amb l’autor del llibre “Jo soc aquell que va matar Franco”, Joan-Lluís Lluís. Premi Sant Jordi de Novel·la 2017.

El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

 

Deixeu el vostre comentari