Sessió oberta al Club de Lectura amb l’autor “que va matar Franco”

Sessió oberta al Club de Lectura amb l’autor “que va matar Franco”

El Club de Lectura de Lluïsos de Gràcia va acollir, dilluns 21, a l’escriptor i columnista català Joan-Lluís Lluís autor del llibre Jo sóc aquell que va matar Franco, premi Sant Jordi 2017. La sessió va ser oberta i va comptar amb una vintena de participants que van poder gaudir de les anècdotes i el bon humor de l’autor que va parlar sobre el protagonista, Agustí Vilamat i el seu amor per la llengua catalana. «Un llibre no deixa de ser una gàbia on hi ha la paraula engabiada.»

Joan-Lluís Lluís va començar parlant del concepte d’ucronia per, seguidament, confessar-se seguidor dels tres manaments de Pere Quart recollits en els versos següents: «Malfia’t de la història. Somia-la i refés-la.» També ens ha parlat del procés d’escriptura («implica reescriure, revisar, tornar-hi…») del llibre, del llenguatge, del personatge protagonista de la novel·la (necessàriament un antiheroi), etc. L’escriptor va acabar la sessió explicant  un conte de Josep Palau i Fabre, «La llengua del diable».

«Si voleu escriure, primer, passeu-vos-ho bé… Després, sigueu implacables!»

Deixeu el vostre comentari