JUNTES SOM MÉS FORTES! CAP PAS ENRERE! (Manifest 8 de març)

JUNTES SOM MÉS FORTES! CAP PAS ENRERE! (Manifest 8 de març)

(Aquest manifest es llegirà dissabte dia 9 en motiu de l’acte central del Dia Internacional de les Dones)

JUNTES SOM MÉS FORTES! CAP PAS ENRERE!

Ens aturem per canviar-ho tot !!

Com cada 8 de març,  milions de dones a tot el món vam protagonitzar una vaga feminista. També a casa nostra, a totes les ciutats, pobles i barris vam ocupar els carrers per fer visibles les nostres demandes, les nostres reivindicacions, els nostres treballs i els nostres cossos.

Vam aconseguir una força col·lectiva, que es nostres propostes i la nostra centralitat en el món vagi obrint espais i aconseguint canvis.

Però no n’hi ha prou!

Les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, per les violències  masclistes, per la precarietat, per les exclusions socials i laborals, pels desnonaments dels habitatges, pel racisme i la manca de responsabilitat de la societat patriarcal i de l’estat en els treballs de cures.

Perquè som diverses; les nostres identitats són múltiples: vivim als pobles i a les ciutats: treballem en l’àmbit laboral i en el de les cures;

Som: paies, gitanes, dones amb diversitat funcional, amb diversitat sensorial i intel·lectual, migrades i racialitzades.

Les nostres edats són totes i ens sabem, lesbianes, trans, bisexuals, inter, queer, hetero i asexuals.

Som les que no hi són: som les assassinades, som les preses, som les que es van quedar a les fronteres i som les que es van quedar al mar mediterrani i a tots els mars.

Les feministes plantem cara a l’ordre patriarcal, racista, colonitzador, capitalista i depredador de la vida en el nostre planeta. Proposem una altra forma de veure d’entendre i estar en el món, de relacionar-nos.

 

En definitiva, les nostres propostes impliquen un nou sentit comú.

Ens unim al crit global, llançat per les dones d’arreu del món.

Contra les reaccions patriarcals davant l’avenç de les dones en l’assoliment dels nostres drets, i enfront d’una dreta i extrema dreta que ha situat les dones, lesbianes i trans, i sobre tot a les migrades, com a objectiu prioritari de la seva ofensiva ultraliberal i patriarcal.

CAP PAS ENRERE! NO PASARAN!

 

Som TOTES. Juntes, avui, parem el món i cridem:

PROU! De violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones, sigui quina sigui la nostra edat i condició.

VOLEM poder moure’ns en llibertat per tots els espais i a tota hora.

VOLEM gaudir d’una vida lliure de violències masclistes.

Denunciem la violència sexual com a expressió de l’apropiació patriarcal del nostre cos que ens afecta a totes i encara més, a les migrades, a les racialitzades i a les treballadores de les llars i les cures.

Exigim polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per a totes en el sistema de protecció i recuperació enfront les violències masclistes.

VOLEM protocols i circuits diversos, les dones no som homogènies.

NO VOLEM estigmatització per pertànyer a una cultura diferent, per ser gitanes, o per la nostra condició de dones migrades i racialitzades.

No som víctimes! Som supervivents!

Deixeu el vostre comentari