El GMM va participar al Monifesta’t al Vendrell

El GMM va participar al Monifesta’t al Vendrell

L’esplai GMM forma part de l’Esplac, una associació d’esplais laics i progressistes de Catalunya en què es treballa des del voluntariat per a la transformació social.
El cap de setmana del 29, 30 i 30 les monitores del GMM van participar del Monifesta’t 2019 al Vendrell, una jornada de trobada amb totes les monitores dels diferents esplais d’Esplac. Durant aquesta trobada van poder assistir a diferents formacions, taules rodones i tallers sobre temàtiques com el feminisme, l’art, l’economia social o la justícia global, entre d’altres.
L’activitat més trencadora d’aquesta edició va ser la biblioteca humana una eina que, tal i com expliquen les mateixes monitores “tenia la finalitat de permetre conèixer experiències vitals i realitats que ens són llunyanes en el nostre dia a dia. Vam poder conversar amb refugiades, persones que lluiten contra l’alcoholisme, persones amb sexualitats no normatives o viatgers que han fet la volta al món”.

Les reivindicacions del cap de setmana es van centrar en la cerca d’un món més sostenible, més just, més participatiu, més conscient, més divers, més creatiu, més lliure, sense fronteres. També es va posar èmfasi en la necessitat de ser coneixedors dels nostres privilegis i es va voler deixar clares les eines del dia a dia que es tenen per aconseguir-ho des dels esplais: “cooperant, fomentant l’esperit crític, acollint, eliminant fronteres, deconstruint-nos, somrient, sent comprensives i fent autocrítica”.

Deixeu el vostre comentari