El torneig de bàsquet adaptat Sant Jordi arriba a la 7a edició

El torneig de bàsquet adaptat Sant Jordi arriba a la 7a edició

La setena edició del tornegi de Bàsquet adaptat Sant Jordi organitzada per Lluïsos de Gràcia, la secció de Bàsquet de Lluïsos i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (AcidH) que es farà a Lluïsos de Gràcia el dia 5 de maig arriba amb molta il·lusió, esforç i superació personal. Enguany hi participaran quatre equips masculins (Encert Gràcia, Club Bàsquet Vila Montornès, Fedamar Joventut i Lluïsos de Gràcia – Acidh) i dos femenins (Lluïsos de Gràcia – AcidH Fem i TEB A).

A primera hora, a les 8:45 h, es faran els sorteigs creuats i començarà el Torneig que s’allargarà fins a les 13:45 h. Al final de les finals es faran els parlaments i la presentació institucional per part dels representants de les entitats i del padrí de l’esdeveniment. En guany el padrí és l’Àlex Gozalbo, periodista i entrenador de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Una mica d’història

A l’octubre del 2012, es va signar un acord de col·laboració entre acidH i Lluïsos de Gràcia amb l’objectiu de donar a conèixer la pràctica del bàsquet per part de les persones amb intel·ligència límit i establir llaços d’unió entre els jugadors de les dues entitats. Fruit d’aquest acord va néixer l’equip masculí de Bàsquet Lluïsos de Gràcia-acidH, format per jugadors amb intel·ligència límit, que participa en les competicions de Bàsquet Adaptat que organitza la Federació ACELL.

És al setembre del 2013 quan es formen dos equips de bàsquet femenins Lluïsos de Gràcia-acidH Fem.  i durant la temporada 2014-15 es completa el conjunt amb dos equips masculins de bàsquet Lluïsos de Gràcia-acidH més.

L’any 2013 vam rebre el premi a “La millor iniciativa social lligada a l’esport” als Premis “Nit de l’esport de Gràcia 2013” de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi “Compromís Solidari” als 6ns Premis Nacionals Special Olympics 2014 i el Premi “Reconeixement a la Integració Social” dels Premis Ateneus 2015. Aquests reconeixements donen energia extra a un projecte que uneix esport, valors i integració.

L’any 2016 es va apadrinar la secció de Tennis Taula d’acidH, que també participa en competicions de la Federació ACELL. Així doncs, actualment, són tres equips de bàsquet masculins, dos equips de bàsquet femenins i la secció de Tennis Taula que formen part d’aquest gran projecte.

 

Col·laboren i fan possible el Torneig: Stiga, La Caixa i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual ACELL.

Deixeu el vostre comentari