Hem presentat els semifinalistes del DescoNNecta 2019!

Hem presentat els semifinalistes del DescoNNecta 2019!

La tarda del dia 2 d’octubre el vestíbul de Lluïsos de Gràcia es va transfomar en una auditori per  la presentació de la quarta edició del DescoNNecta. Els grups que participaran a la semifinals d’aquesta quarta edició són: Lia Smapai, Bright Joy i Jems que actuaran divendres 18 d’octubre i Redfall Haze, Maat i Plombiers, que seran els grups protagonistes l’endemà dissabte 19 d’octubre.

Una de les característiques que diferencia aquest certamen d’altres concursos de bandes és l’absència de dotació econòmica. L’objectiu dels organitzadors és oferir als joves músics un espai on experimentar, fer contactes amb periodistes i persones expertes del sector musical i poder tocar en un escenari professional amb públic. Els guanyadors podran tocar dins de la programació de Festes de Gràcia i els finalistes s’enduran abonaments al Canet Rock i al Cruïlla.

Per primera vegada en quatre anys el DescoNNecta fa un pas més cap en oferir als joves músics un valor extra de coneixement i ha organitzat una xerrada “Fer carrera en el món de la música? Algunes pistes” amb dos experts del sector musical. Durant quaranta minuts la Gemma Recoder, programadora musical i directora del Canet Rock, i en Jordi Bianciotto, periodista i crític musical, van parlar de les característiques que més valoren en els grups que comencen. Es va fer referència al canvi de paradigma en el món de la música amb l’entrada de les xarxes socials i de la importància que ha guanyat la opinió del públic i com això influencia a les persones que es dediquen al periodisme musical. En el torn de paraula els grups van preguntat sobre les bandes que escullen cantar en anglès i sobre les dificultats que troben en el mercat musical espanyol aquestes bandes per triomfar. La Neus Molina, periodista cultural, va ser l’encarregada  de moderar l’acte i de conduir la conversa entre els experts.

PARTICULARITATS DEL DESCONNECTA

El jurat està format per professionals de l’àmbit musical i membres dels festivals Canet Rock i Cruïlla, representants dels segells discogràfics independents Bankrobber, a més de membres de l’organització de Lluïsos de Gràcia i del magazín cultural L’Ampli. Les votacions es duen  a terme 50% públic i 50% jurat i entre el públic assistent es sortegen abonaments als festivals que formen part dels col·laboradors del DescoNNecta. L’Àlex Reuss, membre del magazín cultural L’ampli, va destacar que “el premi pels grups finalistes és l’experiència de tocar en un espai professional i davant de públic”, però a més a més els dos finalistes també rebran abonaments a festivals, assessorament per part d’experts musicals i entraran a formar part del Catàleg del Districte Jove Musical per tal de poder arribar a participar en les Festes  de Gràcia tocant en algun carrer o plaça. Des de fa dos anys els guanyadors han tocat a l’escenari de la Plaça del Folk per Festes de Gràcia.

“Des del DescoNNecta volem promoure les oportunitats entre els joves músics per ajudar-los a emprendre”, explicava la Marta Buch, gerent de Lluïsos de Gràcia. Per això enguany s’ha proposat en Guillem Roma com a cap de cartell. “En agrada molt la seva empenta com a artista i impulsor del seu propi segell Sulawesi Records” i creiem que és un bon exemple per als joves grups” ja que ha portat endavant una proposta autogestionada que treballa per una música lliure des de la part creativa, fins a l’edició dels discos o la comunicació i premsa, sense intermediaris, discogràfiques o patrons.

L’ESSÈNCIA I ELS ORIGENS

El DescoNNecta originàriament va començar com un cicle de música de petit format per a joves músics d’entre 14 i 22 anys. Des de fa 4 anys el concurs va dirigit a grups formats per músics majoritàriament menors de 25 anys,  però mai que superin els 29 anys.

L’any passat els semifinalistes van ser Anairam i Brush, teloners de The Crab Apples, la final de la segona edició la van protagonitzar Capromoscow i Mi primer yo, que van actuar abans de Nueva Vulcano. I el primer any Snozee i Wood van compartir escenari amb Joan Colomo.

Deixeu el vostre comentari