El dia 20 d’octubre torna L’Amagatall: Anem al Turó de Montcada!

El dia 20 d’octubre torna L’Amagatall: Anem al Turó de Montcada!

La serra de Collserola té localitzacions que les fan singulars per la seva fisonomia, ja sigui perquè es tracta d’un element singular en el paisatge o per la història que hi ha al darrera. Si fem una ullada visual podem distingir molts d’aquests elements: l’antena de Sant Pere Màrtir, la torre de Collserola, el Tibidabo o el castell de Torre Baró. Aquesta sortida tindrà per objecte conèixer un d’aquests elements: el Turó de Montcada.

Durant segles, el turó ha estat un enclavament d’enorme importància estratègia sobre l’accés natural al pla de Barcelona. La seva naturalesa geològica ha afavorit l’existència de fonts i cavitats subterrànies. L’aigua de la pluja es filtra per les esquerdes de la roca calcària i origina galeries i coves, fins que troba una capa impermeable i aflora a l’exterior en forma de surgència. En veurem alguna d’aquestes fonts i d’altres que formen part del gran teixit de fonts d’aigua de la serra de Collserola.

El nostre recorregut comença a la sortida de metro de la L11 Casa de l’Aigua.

20 d’octubre de 2019

Hora: 10h

Punt de sortida: Sortida Metro L11 Casa de l’Aigua

Distància: 10 Km.

Temps estimat: 3h 30min.

Més informació de la sortida: VISITEM EL TURÓ DE MONTCADA

Inscripcions a: info@lluisosdegracia.cat

Deixeu el vostre comentari