El repte de tenir una entitat sense plàstic: #LluïsosSensePlàstic

El repte de tenir una entitat sense plàstic: #LluïsosSensePlàstic

L’any 2018 es van recollir a Lluïsos de Gràcia dades del consum de plàstic a l’entitat durant 21 dies. Només buidant les papereres de plàstic de Lluïsos es van sumar 83kg la majoria dels quals eren ampolles de plàstic. també es va detectar que un gran consum d’aquestes ampolles es dóna durant els dies d’entrenament de les seccions esportives de l’entitat i quan hi ha partits.

Per aquest motiu el mes de maig de 2019 es va inaugurar la segona font d’aigua de l’entitat per tal de facilitar a les seccions beure aigua de l’aixeta i no haver de comprar ampolles. La vam anomenar Lafont de Dalt que juntament amb la rebatejada Lafont de Baix eren la primera acció per part de la Junta per tal de reduir el plàstic.

Ara s’ha decidit fer un pas més i es facilitarà des d’avui a totes les seccions esportives de la casa ampolles d’aigua per tal de que puguin reduir encara més l’ús del plàstic. En total es repartiran gairebé 600 ampolles que han estat cedides pel Consell Català de l’Esport de la Generalitat. Des de Lluïsos ens volem sumar també al repte “Beure sense plàstic” impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per tal de contribuir a reduir dràsticament les quantitats de plàstic d’un sol ús que generem i llencem cada any.Ens ajudes? Si fem servir ampolles de vidre o metall ajudarem el planeta. Cuida la teva ampolla i omple-la a LAFONT de Dalt o LAFONT de Baix.

Cada any només al nostre país gastem 70 tones de plàstic d’un sol ús que són l’equivalent a 25.000.000 d’ampolles. Es calcula que llencem al mar 33.800 ampolles de plàstic per minut. I Barcelona té la segona posició com a ciutat del mediterrani amb més quilos de plàstic abandonat per quilòmetre quadrat.

Ens ajudes? Si fem servir ampolles de vidre o metall ajudarem el planeta. Cuida la teva ampolla i omple-la a LAFONT de Dalt o LAFONT de Baix.

1 Comentari
  • NORMA 2019 Oct 11 / 10:47

    Estupendo. A copiar ejemplo y si se puede, mejorarlo. Gracias el planeta i pels meus nets.

Deixeu el vostre comentari