Els Maat són els guanyadors de la 4a edició del concurs DescoNNecta

Els Maat són els guanyadors de la 4a edició del concurs DescoNNecta

El teatre de Lluïsos de Gràcia esclatava dissabte en aplaudiments en saber el nom del grup guanyador de la quarta edició del concurs de bandes joves DescoNNecta. Els Maat, amb el seu rock instrumental van superar, per molt poc, els Redfall Haze i el seu rock alternatiu en el recompte de vots del públic i del jurat.

Lluïsos Teatre es va convertir per quarta vegada en una sala de concerts acollint la Final del DescoNNecta, el concurs de bandes joves, organitzat per Lluïsos de Gràcia i el magazín cultural L’Ampli.  Unes 120 persones van omplir el teatre per gaudir de la música i  participar de la votació dels dos grups finalistes. Els primers a actuar van ser els Maat amb una espectacular posada en escena amb llums i projeccions. Seguidament els Redfall Haze van ocupar l’escenari i van impressionar el públic amb el seu carisma i les seves lletres.

El jove músic osonenc, Guillem Roma, va ser l’encarregat de tancar la nit amb l’elegància, la frescor i l’optimisme de les seves cançons acompanyat de la seva germana Marta Roma. Entre els dos van fer ballar i cantar a tot el públic del teatre.

 

CONCURSAR ÉS EL PREMI

 

El DescoNNecta és un concurs sense dotació econòmica on el premi que s’emporten els dos finalistes és l’assessorament i acompanyament dels professionals del sector a més a més d’abonaments a festivals, discos i entrar a formar part del Catàleg del Districte Jove Musical de Gràcia. Els Maat, com a guanyadors de la quarta edició, són els escollits per tocar a les Festes  de Gràcia 2020.

L’any passat els semifinalistes van ser Anairam i Brush, teloners de The Crab Apples, la final de la segona edició la van protagonitzar Capromoscow i Mi primer yo, que van actuar abans de Nueva Vulcano. I el primer any Snozee i Wood van compartir escenari amb Joan Colomo. Tant Capromoscow com Anairam van actuar a la plaça del Folck durant les Festes de Gràcia del 2018 i del 2019 respectivament.

Des del DescoNNecta es volen promoure les oportunitats entre els joves músics per ajudar-los a emprendre. Per això, no és casual que el cap de cartell del concurs hagi estat  en Guillem Roma, impulsor del seu propi segell “Sulawesi Records”, una proposta autogestionada que treballa per una música lliure des de la part creativa, i s’ha encarregat de l’edició de discos, la comunicació i la premsa, sense intermediaris, discogràfiques o patrons.

Deixeu el vostre comentari