EstimArt: una mirada des de la diversitat funcional a l’art

EstimArt: una mirada des de la diversitat funcional a l’art

“Expressar emocions, sentiments i estats d’ànims a través de l’art amb plena autonomia i llibertat creativa”, aquest és l’objectiu del projecte artístic del Centre Ocupacional de la Fundació Estimia que ha quedat plasmat en l’exposició EstimArt i es podrà veure a Lluïsos del 2 al 13 de desembre. Diferents artistes han pintat o modelat la seva visió del món i han trobat en la creació artística un canal de comunicació, on la sensibilitat, el talent i la mirada artística van més enllà de capacitats físiques o psíquiques dels seus creadors.

La inauguració es farà dilluns 2 de desembre a les 19h al vestíbul de Lluïsos de Gràcia. Per introduir l’exposició s’ha preparat una xerrada sobre “Art i diversitat funcional” oberta a tothom. Hi participaran Miguel Gallardo, il·lustrador i pare de la María; Josefina Rocamora, de la Fundació Estimia; Rafa Valero, actor i creador de l’obra “La crua realitat”; i Maribel Guillén, Psicòloga a l’acidH i experta en artteràpia i alguns dels artistes creadors.

Què exposem? Cicle sobre noves mirades a través de l’art

En aquest curs que comença, Lluïsos de Gràcia vol fomentar un nou format que aporta un valor afegit a les exposicions que es poden veure cada 15 dies al Fòrum de l’entitat. Iniciem un cicle anomenat “Què exposem?” que proposa una inauguració acompanyada d’una xerrada o col·loqui amb experts que expliquin o complementin la mostra.

De la mà de la Clara Laguillo, comissaria i doctora en estètica, s’ha treballat el contingut i les temàtiques per tal de donar al públic noves mirades i contextos sobre les exposicions. El desembre comença amb la mostra EstimArt i la xerrada sobre “Art i diversitat funcional”, continuarem amb l’exposició sobre Burkina Faso, i la xerrada “L’Àfrica de l’Oest: mirant endavant”. Al gener acollirem l’exposició “Diversitat Religiosa” que inclourà una activitat de conta contes amb històries d’arreu del món.

Quinzenalment s’aniran informant de les exhibicions que es podran veure a Lluïsos de Gràcia.

EstimArt, una exposició més enllà de les capacitats
EstimArt és el projecte artístic del Centre Ocupacional Estimia amb més de 14 anys de recorregut. Des de la Fundació s’acompanya als artistes en el seu procés creatiu perquè esdevinguin creadors més enllà dels límits convencionals i es dóna a conèixer, a través d’internet, les obres de cadascun dels participants.

Deixeu el vostre comentari