Marta Pessarrodona al club de lectura de Lluïsos: «Primer de tot, em considero lectora»

Marta Pessarrodona al club de lectura de Lluïsos: «Primer de tot, em considero lectora»

La poeta i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Marta Pessarrodona, ens ha visitat al club de lectura de Lluïsos de Gràcia. El llibre escollit i treballat durant el mes de gener va ser Variacions profanes, editat curosament per Viena Edicions, amb pròleg del també poeta Àlex Susanna, un recull de poemes inspirats després de la lectura de la Bíblia on mescla epígrafs  i els propis pensaments de la poeta santcugatenca.

Pessarrodona ens va oferir una sessió molt agradable i interessant, on hem compartit impressions –no només sobre literatura! – amb les lectores i lectors del club de lectura com la seva admiració per escriptores i escriptors cabdals de la literatura del segle XX, com ara Montserrat Roig, Josep Carner, Maria Aurèlia Capmany, Carles Riba, Mercè Rodoreda, J. V. Foix o Gabriel Ferrater.

També ens va parlar de traducció («M’agrada traduir perquè el que m’agrada més és llegir») i vam comentat altres aspectes relacionats amb el seu recull de poemes, que haviem treballat la setmana anterior, on vam destacat la seva elecció pel vers hebreu –que dona més importància al contingut que a la forma– i la lectura de la Bíblia com a punt de partida, com a font d’inspiració.

La visita de l’autora ens va permetre transitar per alguns moments de la seva vida i de la seva obra poètica i fer evident el seu paper clau com  poetatraductoraassagista i pont indiscutible entre la cultura catalana i les cultures europees, especialment l’anglesa.  «La poesia es nodreix del passat però diu coses del futur».

Aquesta trobada ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes.

La sessió del Club de Lectura ha culminat amb un sopar i un Tast Poètic amb la pròpia Marta Pessarrona i moderat pel poeta i periodista mallorquí, Andreu Gomila, on hi van assistir una quarantena de persones.

Deixeu el vostre comentari