Ens unim a la plataforma per demanar que la Generalitat dediqui el 2% del pressupost a la Cultura

Ens unim a la plataforma per demanar que la Generalitat dediqui el 2% del pressupost a la Cultura

Lluïsos de Gràcia s’adhereix a la plataforma ‘Actua Cultura 2%’ on es reivindica un increment del pressupost que la Generalitat que actualment dedica a Cultura el 0,65% (240 milions) del seu pressupost fins a un 2%. Amb aquesta xifra ens situariem a la mitjana europea en despesa cultural i es demana també impulsar polítiques de planificació cultural, que n’activin el consum i que ajudin a arribar a nous públics.

El grup impulsor d’Actua Cultura està format per empreses culturals del país que representen el 98% del sector, el 98% de la facturació i el 3,5% directe del PIB. La plataforma denuncia que la reducció del pressupost del Departament de Cultura en un 50% des de 2009 ha provocat la destrucció progressiva del teixit empresarial de l’àmbit amb la conseqüència que les xifres de consum cultural han anat disminuint.

Podeu consultar el manifest a la web de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Deixeu el vostre comentari