Exposició: “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”

Exposició: “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”

L’exposició Simone de Beauvoir, feminista i escriptora arriba a Lluïsos de Gràcia del 17 al 9 de maç. L’exposició proposa un trajecte per la vida i l’obra de la filòsofa i escriptora francesa que s’enfrontà a les convencions dominants del seu temps generant debats que, malauradament, arriben a avui amb plena vigència.

Simone de Beauvoir (1908-1986) ha estat una de les figures més destacades del canvi social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. A més, fou una de les intel·lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 fins a la seva mort, aconseguint esdevenir model de conducta per a moltíssimes dones, o millor, antimodel respecte als paràmetres tradicionals. Les seves eleccions vitals, és clar, es van reflectir en la seva escriptura íntima.

L’exposició serà acollida a Lluïsos de Gràcia en dies propers al 8 de març, com a data simbòlica, per tal de continuar reivindicant la seva figura crucial dins la història dels feminismes.

Aquesta està organitzada per l’Institut Català de les Dones.

Inauguració amb un recital musicat de Cantiga

El dia 5 de març a les 19:00 la Coral Cantiga ens oferirà un repertori de la “Música Silenciada” on s’han recuperat músiques composades exclusivament per dones que s’acompanyaran de la lectura de textos i de poesia femenina en la que s’inclouran obres de Víctor Català, Maria Mercè Marçal, Maria Antonia Capmany entre altres. L’acte servirà per presentar i fer una breu explicació sobre l’obra de Simone de Beauvoir, tindrà lloc al Fòrum de Lluïsos, és gratuït i obert a tothom.

Deixeu el vostre comentari