L’Amagatall visita les fonts d’aigua de Collserola

L’Amagatall visita les fonts d’aigua de Collserola

El dia 15 de març no us perdeu la tradicional sortida de L’Amagatll per visitar les fonts d’aigua de Collserola. El recorregut d’aquesta onzena edició inclou la Font del Broll, de Santa Margarida, del Bisbe i de Can Farriol.

L’excursió començarà a les 10h i el punt de trobada serà L’estació de RENFE Sant Feliu de Llobregat. La distància és de 11 quilòmetres i el temps estimat de recorregut és de 3 hores i 30 minuts.

L’objectiu de la sortida és descobrir algunes de les nombroses fonts que es troben a la serra de Collserola. A principis del segle XX, hi havia documentades unes 250 fonts per tota la serra. Actualment, podem dir que només en resten poc més de 150, i d’aquestes un 50% tenen cabals d’aigua intermitents, mentre que les altres són eixutes. De fonts se n’han perdut per diversos motius: esllavissades de terra, brolla de bosc descontrolada, manca de pasturatge, etc. Aquesta excursió és un clar exemple de l’abandonament de l’activitat al voltant de les fonts, el que es coneixia com fer “fontades”. El canvi d’hàbits i de l’activitat econòmica ha fet que la majoria de les fonts estiguin en estat de deixadesa i abandonament, fet que ha portat a moltes d’elles a desaparèixer.

Aquesta activitat és inclosa dins els actes del dia mundial de l’aigua (22 de març).

Deixeu el vostre comentari