Des del febrer, acollim dues residències artístiques a Lluïsos Teatre

Des del febrer, acollim dues residències artístiques a Lluïsos Teatre
Les companyies Epidèmia Teatre i La Puta Precària han començat la seva residència artística a Lluïsos de Gràcia després de ser escollides entre totes les propostes de la convocatòria del gener. No és la primera vegada que s’escull a més d’una companyia per ser part de les residències artístiques i, en aquest cas, es deu a la temporalitat en la que cada una de les companyies podien treure profit de l’espai i dels assajos.
La primera companyia, Epidèmia Teatre, treballarà la pre-estrena d’un musical que contemporaneïtza 4 sarsueles de Serafí Pitarra i al que han titulat “Mistela, candela, sarsuela”. “Una proposta que ens ha semblat interessant per la seva vocació transgeneracional, on qui sap si ens portaràn de la sarsuela al trap”, explica Clara Laguillo, responsable de Lluïsos Teatre i membre del jurat de les Residències Artístiques. En el moment de presentar la proposta aquesta obra ja tenia una data d’estrena i diverses sessions programades al Maldà a partir del 21 d’abril, per aquest motiu s’ha establert que durant la residència treballaran aquells bolos i ens oferiran una pre-estrena en exclusiva a Lluïsos de Gràcia, el dia 9 d’abril.
La segona proposta, la de la Cia la Puta Precària, es titula “Siniestra”, i es tracta d’un monòleg on es planteja com és la societat del segle XXI, qüestionant quin és el futur en un to existencial que actualitza també els monòlegs clàssics de la tragèdia i el teatre tradicional. Aquest nihilisme renovat és el que va cridar l’atenció als membres del jurat de les residències artístiques.
L’obra s’estrenarà en les dates previstes el 24 i 25 d’abril.
La selecció es va fer amb la complicitat de l’actor Oscar Molina, qui va començar a fer teatre amateur a Lluïsos de Gràcia i amb el recolzament de La Perla 29.

Deixeu el vostre comentari