Recursos i suport al barri de Gràcia durant el confinament i l’estat d’alarma

Recursos i suport al  barri de Gràcia durant el confinament i l’estat d’alarma

L’excepcionalitat ha posat de manifest a barris i ciutats una capacitat de crear vincles i fer xarxa veïnal que per a moltes persones és, fins i tot, nova. Un treball que a les entitats culturals i ateneus com Lluïsos de Gràcia portem fent des de fa més d’un segle. Us enumerem algunes de les iniciatives que existeixen al nostre barri de Gràcia i amb les que podeu contactar en cas de necessitat.

Xarxa de Suport de Gràcia: És una xarxa popular de suport mutu de Gràcia per fer front, col·lectivament, a la crisi del coronavirus. Combatem l’aïllament, creem comunitat. A través de Twitter i Telegram.

Acompanyament psicològic: Des del Districte de Gràcia i amb la col·laboració del Col·legi de Psicòlegs, s’ha activat el telèfon 649 756 713  per l’acompanyament psicològic i emocional on es pot comptar amb l’atenció de 40 professionals. (+ info). Així com el Centre Barcelona Cuida ha posat en funcionament una sèrie d’accions telemàtiques per tal d’informar i assessorar les treballadores de la llar i de les cures.

Punts de Defensa de Drets Laborals: es crea http://barcelonaactiva.cat/covid19  amb eines i recursos de les administracions per donar suport a empreses, Pimes, autònoms i treballadors, i s’activa el telèfon 900.533.175 d’atenció gratuïta per orientar la ciutadania sobre qüestions laborals.

Plataforma digital Barcelona des de casa: on entitats, equipaments, empreses i persones poden posar en comú les seves iniciatives culturals, de cura, de suport mutu, per l’acompanyament comunitari del confinament.

El Rebost Solidari ha reobert per continuar el repartiment de  lots d’aliments a les famílies més vulnerables.

Serveis Socials del districte: des de l’inici del període de confinament es presta el servei a les urgències de Gràcia amb l’horari de 9 a 14:30 h de dilluns a divendres i el telèfon d’emergències socials és el 900 703 030.

Projecte RADARS per a persones grans.

Atenció a casos de Violència Masclista.

Deixeu el vostre comentari