El Grup interreligiós de Gràcia prepara una activitat virtual sobre harmonia personal dilluns 1 de març

El Grup interreligiós de Gràcia prepara una activitat virtual sobre harmonia personal dilluns 1 de març

En motiu de la setmana mundial de l’harmonia interconfessional el Grup Interreligiós de Gràcia ha prepara l’activitat “Aportacions de les tradicions espirituals a l’harmonia personal i social en un context de pandèmia” dilluns 1 de març, a les 18 h.

L’activitat és virtual i oberta a tothom i per participar-hi només cal entrat a l’enllaç: https://meet.google.com/duu-hhyv-nse

Intervindran: Guillem Llorente, del Servei Intercultural de Gràcia; Núria Valero Gestora de Projectes, dins la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Gràcia; Josep M. Contel del Centre Cultural la Violeta i de l’Arxiu Històric de Gràcia;  Ana Gimeno, teòloga (introducció al tema); Anna Constant – Budisme;  M. Dolça Balil – Federació de Famílies per la Pau Mundial i la Unificació ( FFPMU); Emili Egea – Fe Bahà’í; Mercedes Gómez, Església de la Scientology;  Noemí Cortés – Cristianisme evangèlic; Margarida Padrós – Cristianisme catòlic; Maria Prieto, Judaisme.

L’acte comptarà amb la moderació de Quim Cervera.

2 Comentaris
 • Sebastià Badosa i Ricart 2021 Mar 02 / 12:52

  Hola! vaig participar ahir al encontre interreligiós que, malgrat la fastigosa presencia del “trol”, va ser força enriquidor i interessant. Voldria saber si em podrieu fer arrivar l’escrit que Núria Valero va llegir, que venia de la ONU.
  Molt agraït!
  Sebastià Badosa i Ricart

  • LLdG 2021 Mar 02 / 13:50

   Text de l’ONU que fa referència a les tradicions espirituals i a la pandèmia, diu:
   “Existeix una profunda preocupació pels actes que fan apologia de l’odi religiós i que menystenen l’ esperit de tolerància i respecte a la diversitat, especialment en un moment en el que el món s’enfronta a una crisis sense precedents provocada per la pandèmia del coronavirus, que requereix d’una resposta global basada en la unitat, la solidaritat i una renovada cooperació multilateral.
   I en aquets temps necessitem, més que mai, reconèixer la valuosa contribució de les persones de totes les religions, o creences, a la humanitat i la contribució que el diàleg entre tots els grups religiosos puguin fer , per millorar la consciència i la comprensió dels valors comuns per tota la humanitat.
   També cal assenyalar la importància de la sensibilització sobre les diferents cultures i religions, o creences, i el foment de la tolerància, que implica la acceptació i el respecte per part de la societat de la diversitat religiosa i cultural, inclòs en allò que respecta a la expressió religiosa.
   La educació, en particular en l’escola ha de contribuir de manera significativa a promoure la tolerància y la eliminació de la discriminació basada en la religió o les creences.
   A més, hauríem de reconèixer que la tolerància, la tradició pluralista, el respecte mutu i la diversitat de religions i creences promouen la fraternitat humana. Per això, és imperatiu que fomentem les activitats destinades a promoure el diàleg interreligiós, intercultural amb la finalitat d’augmentar la pau i l’estabilitat social, el respecte per la diversitat i el respecte mutu y crear, a nivell mundial, i també a nivell regional, nacional i local, un entorn propici per la pau i l’enteniment mutu.”
   Texto ONU para el primer Día de la Fraternidad Universal

Deixeu el vostre comentari