Lluïsos amb la llibertat d’expressió: ens hem adherit a la Marató Pablo Hasél

Lluïsos amb la llibertat d’expressió: ens hem adherit a la Marató Pablo Hasél
La llibertat d’expressió és un dret fonamental que des de Lluïsos de Gràcia preservem i defensem com tantes altres entitats i associacions culturals. Per aquest motiu ens hem adherit al comunicat publicat pel PEN Català, l’associació de Poetes Escriptors i Novel·listes fundada el 1922 i que té com a objectiu la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana. Aquesta entitat té com a premissa la defensa la llibertat d’expressió i els drets lingüístics.
Comunicat:

El passat 16 de febrer, Pablo Hasél va ser detingut i empresonat després de la desestimació dels seus recursos contra una sentència de nou mesos de privació de llibertat (ampliada a dos anys per altres causes pendents). Pablo Hasél va ser condemnat per l’Audiència Nacional pels delictes d’injúries i calúmnies a les institucions de l’Estat i a la Corona, així com per enaltiment del terrorisme arran d’unes piulades escrites entre 2014 i 2016 a les xarxes socials i per la lletra d’una cançó publicada al seu canal de YouTube. El PEN Català, juntament amb les organitzacions i persones sotasignats d’aquest comunicat, rebutja frontalment aquesta sentència que vulnera el dret a la llibertat d’expressió i que se suma a les anteriors causes i sentències contra les diferents expressions artístiques de Valtònyc, els membres de La Insurgencia, César Strawberry o Abel Azcona, entre d’altres.Per donar visibilitat internacional a aquesta injustícia, organitzem una marató de vuit hores el pròxim divendres 5 de març a partir de les 9 del matí al canal de YouTube del PEN Català amb les intervencions d’activistes i personalitats del món de l’escriptura, la música i l’art per denunciar els fets, demanar l’alliberament del raper lleidatà i la reforma del codi penal espanyol, així com la derogació de la llei mordassa.

*Imatge de la campanya d’Òmnium Cultural.

Deixeu el vostre comentari