La Verdinada: per què és un dels projectes estratègics de Lluïsos?

La Verdinada: per què és un dels projectes estratègics de Lluïsos?

 

 

Dilluns dia 1 de març comencem la catorzena edició de la Verdinada de Lluïsos de Gràcia. No us volem explicar les activitat i xerrades sobre eficiència energètica i sostenibilitat que estem fent, ja que les podeu trobar detallades en aquest enllaç i us les anirem explicant al llarg dels 28 dies en els que es duran a terme. Sí que volem recalcar per què des de Lluïsos considerem que aquest és un dels projectes importants de la casa i perquè seguim organitzant-lo i coordinant-lo en col·laboració amb altres associacions i entitats des de fa més de 10 anys.

 

Voldríem destacar tres pilars que fan de la Verdinada molt més que un projecte verd:

 

  • És una declaració d’intencions. Des de fa 14 anys ens hem posicionat al barri i a la ciutat com a referents en temes de sostenibilitat i medi ambient. Som exemple de bones pràctiques i som citats i convidats en espais especialitzats on es treballa per millorar la sostenibilitat al barri i a la ciutat. Ens hem convertit en un molt bon exemple de pràctiques sostenibles i de consum conscient.
  • Ens serveix per fer pedagogia i conscienciació sobre temes diversos com el reciclatge, el malbaratament, l’ús de l’aigua, les cobertes verdes, la contaminació, la reutilització de materials o aquest any, l’eficiència energètica. No vol dir que la resta de l’any no es treballi en aquests temes, es fa a través d’activitats i seguiments, però durant els dies de març en que dura la Verdidanada l’atenció és molt més exhaustiva en aquests temes.
  • Treballem en xarxa i enfortim el teixit del barri. Cada any a la Verdinada s’hi uneixen diferents entitats, associacions, col·lectius i fins i tot el mateix districte de Gràcia per afegir-se al mes verd i preparar activitats vinculades amb la temàtica escollida. És una molt bona manera d’enfortir els lligams del nostre entorn i crear sinèrgies amb col·lectius que tenen objectius i valors similars als nostres.

 

Per tot això la Verdinada forma part del calendari d’activitats de Lluïsos i hi dediquem energia i esforç per oferir-vos informació i propostes que facin que puguem viure en un entorn millor, a nivell ambiental i de sostenibilitat. Quan vam començar amb el projecte l’any 2007 parlar de temes verds ni estava a l’ordre del dia ni era un tema habitual. Hem fet molt camí i en aquest sentit estem molt orgulloses i contentes de tota la tasca desenvolupada a nivell d’entitat, però també en com hem vist canvis d’hàbits i actituds i fins i tot peticions per part de les sòcies de l’entitat per fer millores a nivell de sostenibilitat.

 

Aquest any, a banda d’estar duent a terme l’auditoria ambiental, també volem reactivar l’equip verd i us animem a formar-ne part apuntant-vos en aquesta llista: Vull formar part de l’equip verd.

Deixeu el vostre comentari