Edit Content

Dia de neteja

Pròleg d’Arcadi Oliveres “…Vam entretenir-nos a analitzar qui era el narrador/la narradora d’alguns dels contes. També vam confirmar que l’autora havia inclòs de manera molt encertada diferents registres del llenguatge als personatges, fet que ens els feia propers i versemblants. Així, tot xerrant sobre si un dels contes estava escrit en 1a persona (narrador intern), amb la variant del narrador polifònic, o si altres contes estaven escrits en 3a persona (narrador extern), intentàvem entrar a la cuina de l’escriptura. Va ser la nostra manera d’apropar-nos a la situació concreta que ens presenta Núria Curcoll a Dia de neteja: el desallotjament dels indignats del 15 M de la Plaça de Catalunya de Barcelona.

Per fer-ho, l’autora ens ofereix uns textos breus, molt ben treballats narrativament parlant, amb alguns finals contundents i colpidors. Els personatges dels seus contes són diversos i ben diferents; ens mostren una visió polièdrica des de la qual vam poder parlar del 15 M, de com el vam viure i de què va significar per a nosaltres.”

[Del bloc, ja desaparegut, Llegeixes o què!?: http://llegeixesoque.blogspot.com/2014/10/un-allicient-mes-lhora-de-conduir-clubs.html]

Detalls del llibre
Autor/a

Núria Curcoll

Editorial i any

Barcelona: Ed. Espai Literari, 2014

Pàgines

122 pàgines pàgines

Portada
Últimes notícies