Edit Content

El Futbol Botons arriba a Lluïsos de Gràcia en forma de nova secció

El futbol botons és un esport, recentment reconegut com a tal al Parlament de Catalunya, que es juga sobre un tauler o camp, utilitzant botons per representar onze jugadors o jugadores i un botó de camisa que fa de pilota. Amb l’ajuda d’un tirador, s’impulsen els botons per xutar la pilota amb l’objectiu de marcar gol.

Les dimensions del tauler que serveix per jugar, les marques i les normes del joc intenten reproduir de la manera més fidel possible l’esport del futbol tal com el coneixem.

La seva popularitat i els valors que transmet encaixen perfectament amb els dels Lluïsos, és per això que, després de fer unes proves amb tallers intensius a l’estiu on hem pogut veure de primera mà l’èxit de la proposta, hem decidit fer l’aposta per convertir-la en una nova secció a la casa a partir de setembre de 2023.

En parlem amb Rafael Gimènez, president dels Lluïsos de Gràcia i una de les persones que va veure clar des del principi l’encaix entre l’activitat i l’entitat.

  • Quina és l’aposta dels Lluïsos pel Futbol Botons?:

Fa uns mesos vam conèixer l’Enric Albadalejo, president de la Associació Catalana de Futbol Botons, i veritable impulsor d’aquesta iniciativa, que ha portat al parlament de Catalunya per reconèixer el futbol botons com un esport (fins ara estava acollit sota el paraigües de Cultura), també ha portat el tema a l’Ajuntament de Barcelona. Vàrem creure en aquesta iniciativa de bon començament i pensem que Lluïsos és el lloc adequat per acollir i promocionar l’activitat al nostre barri. 

Vam començar fent un taller al mes de maig i juny, tot i ser conscients de que encaixar una nova extraescolar a aquestes alçades del curs era una mica agosarat, i vam tancar el curs amb un campionat obert.

De totes maneres la intenció és que el curs vinent Futbol Botons esdevingui una nova secció a Lluïsos de Gràcia, amb una aposta clara per fer una escola de futbol botons dirigida a infants però també adults, això voldrà dir crear una estructura com qualsevol altra secció, amb la seva junta (formada per persones integrants i famílies), i tanmateix poder practicar i fins i tot competir a nivell català (i qui sap si internacional!).

  • Creus que descriu l’acollida d’aquest projecte, els valors de Lluïsos d’obertura i adaptació a les noves realitats i inquietuds del barri?

Sense cap mena de dubte veig aquest encaix, per diverses raons. Aquesta activitat ja fa temps que es practica a les places de Gràcia, promoguda pel Districte, amb una gran acceptació, així que dotar-la d’un espai permanent per la seva consolidació té tot el sentit. El fet que sigui un esport de sala que puguin practicar persones de qualsevol edat també és un fet que encaixa dins de Lluïsos. La part formativa i educativa té concordança amb tot el que fem i serveix d’instrument per materialitzar l’ideari de Lluïsos amb una activitat de lleure. Es tracta d’una activitat intergeneracional, transversal, inclusiva i igualitària, i per tant suma dins l’oferta de l’entitat.