Edit Content

El nou grup d’excursionisme ja té nom: Bastiments

El nou grup de muntanya i excursionisme que va engegar motors el curs passat ja té nom: Bastiments! Com expliquen des del mateix grup el nom no és casual ja que “ens ha agradat fer un homenatge a la vinculació entre Lluïsos i aquest cim emblemàtic, que ha propiciat tantes iniciatives de persones que ens han precedit, com ara les caminades des de Lluïsos fins a Bastiments, amb relleus per etapes, primer en caps de setmana successius, i després en dies consecutius caminant les 24 hores també amb relleus, per portar el pessebre per Nadal”.

Des de fa sis anys s’ha recuperat la tradició de pujar al Bastiments amb vehicles fins la carretera que mena a les pistes de Vallter, per pujar i baixar el mateix dia, tot dinant al refugi d’Ulldeter. Una activitat que cada any s’anuncia a principis de desembre al butlletí de Lluïsos.

Així d’ara endavant ja no teniu dubtes en diferenciar els tres grups que formen la Secció d’Excursionisme a Lluïsos: L’Amagatall, Xino-Xano i Bastiments, amb una oferta que cobreix molts formats de senderisme i muntanya.

El Grup Bastiments ha preparat també el programa per aquest curs:

– 5 d’octubre: Pedraforca des de Gósol (canal del Verdet)

– 16 o 17 de novembre Puigsacalm

– 15 de desembre Bastiments (pel pic de la dona)

– 18 o 19 de gener Montserrat (travessa?)

– 15 o 16 de febrer Comabona (neu)

– 15 o 16 març Queralbs, Comadevaca, camí dels enginyers

– 26 o 27 d’abril Bessagoda

– 17 i 18 de maig sortida de 2 dies a decidir (Pirineu)

– 14 de juny, Festa Major Lluïsos,  sortida nocturna Collserola (organitzada conjuntament pels 3 grups de la Secció d’Excursionisme).

Les dates de dissabte o diumenge les decidirem en funció de la participació del jovent de AE i GMM, ja que no volem interferir amb les activitats de dissabte a la tarda. Les sortides són obertes a totes les persones interessades, famílies, etc.

Primera sortida: el cim del Pedraforca des de Gósol

La primera sortida del nou curs serà el dia 5 d’octubre per fer el cim del Pedraforca des de Gósol. La dificultat és mitjana ja que hi ha un desnivell aproximat de 1.100 metres, tot pujant per la canal del Verdet, que implica una grimpada llarga, i requereix certa experiència.

Podeu descarregar-vos la fitxa de la sortida i ja us podeu apuntar escrivint un correu a info@lluisosdegracia.cat indicant si podeu portar cotxe, la data límit és el dijous 3 d’octubre.

Ens agradarà molt que vingueu regularment per fer un grup ampli ben consolidat, el nostre desig és poder tenir la massa crítica que ens permeti federar-nos com Entitat i poder gestionar les assegurances federatives des de Lluïsos, per la qual cosa cal un nombre de practicants mínim que volem assolir dins la Secció.

Us hi esperem!