Lluïsos debat amb d’altres entitats sobre la participació ciutadana

Lluïsos debat amb d’altres entitats sobre la participació ciutadana

El president de Lluïsos, Oriol Hosta, va ser un dels responsables d’entitats participants el 27 d’octubre passat a la 1ª jornada d’associacionisme i voluntariat “Som aquí, sumant voluntats”, organitzada per la Fundació Pere Tarrés, la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Federació Catalana de Voluntariat Social . L’objectiu de la trobada era impulsar un espai de debat al voltant de la participació ciutadana a través del teixit associatiu.

La trobada va néixer fruit del procés de redacció de la Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme i la negociació entre les entitats i els representats parlamentaris dels partits. La intenció era compartir els aspectes comuns de la visió de l’associacionisme i el voluntariat, i generar un espai d’intercanvi, de debat i de reflexió al voltant de la participació ciutadana a través del teixit associatiu.

Durant la jornada hi va haver tres taules de debat on les pròpies entitats van exposar i compartir encerts i errors en l’experiència de gestionar la participació i de promoure la implicació activa de la ciutadania. Hi van participn representants d’entitats com ara Arrels Fundació, Fundació Marianao, Associació Habitat, Fundació Orfeó Lleidatà, Fundació La Vinya, o els Lluïsos d’Horta. Els Lluïsos de Gràcia, de la mà del seu president, Oriol Hosta, va participar a una de les taules rodones sota el títol “Compromesos amb la participació”. Xavier Loza, director de la Fundació La Vinya, Alba Padrós, responsable de voluntariat de la Fundació Marianao i  Alfons Tiñena, vocal de Lluïsos d’Horta, com a moderador, van debatre amb Hosta, sobre quines són les claus perque els socis d’una entitat tinguin sentiment de pertinença i ganes de mantenir la vinculació. La segona qüestió sobre la qual va girar el debat és com mantenir l’esperit fundacional amb les innovacions actuals; com es fa perquè el model de participació no es desinfli.  Aquí teniu un resum extens de la Jornada.

Deixeu el vostre comentari