El Virolet participa diumenge al 50è aniversari del SCIC a Manresa

El Virolet participa diumenge al 50è aniversari del SCIC a Manresa
Diumenge 19 de febrer El Virolet participa al concert inaugural del 50è aniversari del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) al Teatre del Conservatori de Manresa. L’acte serà a les 18.30h al Teatre Conservatori de Manresa.
Fa cinquanta anys, va ser precisament a la capital del Bages on va tenir lloc la primera trobada de corals infantils del SCIC. Per aquest motiu les corals fundadores del SCIC que encara perviuen es reuniran per celebrar els seus 50 anys amb un concert molt especial. Hi participen L’Esquitx, L’Espurna, L’Esquellerinc i El Virolet, de Barcelona: el Cor Cabirol, de Vic, i l’Orfeó Lleidatà, de Lleida. A la primera part, Jaume Sala dirigirà una sèrie de cançons del patrimoni coral català que ha editat aquests darrers anys el SCIC. A la segona, Josep Vila i Casañas dirigirà L’Enfilall, una obra que ha compost tot enfilant cançons de cantates que s’han interpretat al llarg d’aquests cinquanta anys en les diverses trobades del SCIC. Hi podreu sentir algunes fragments de Tirant lo Blanc de Ros Marbà, L’ocell daurat de Frederic Mompou i molts altres èxits de cantates encàrrecs del SCIC.
En el concert també hi participaran cantaires que ja van ser a la primera trobada a Manresa el 1967. La idea escènica d’aquest concert commemoratiu és de Joan Font, director i fundador de Comediants.
L’acte de celebració multitudinari tindrà lloc el mes de maig amb la Trobada General del SCIC al Palau Sant Jordi, on uns dos mil cinc-cents cantaires tornaran a interpretar L’Enfilall de Josep Vila i una altra cantata estrena per a l’ocasió: I no em venien a buscar… amb text de Piti Espanyol i música de Joan Vives, que dirigirà Josep Prats, director ben conegut a Lluïsos.

Deixeu el vostre comentari