El 25 de maig entra en vigor la nova Llei de Protecció de Dades

El 25 de maig entra en vigor la nova Llei de Protecció de Dades
[Informació extreta de diferents articles de Xarxanet.org]

L’abril del 2016, el Parlament europeu va aprovar el nou Reglament sobre protecció de dades personals, que va entrar en vigor el 25 de maig d’aquell mateix any amb l’objectiu d’unificar la legislació dels diferents països europeus respecte a aquesta qüestió i adequar la normativa als avenços tecnològics i dotar la ciutadania d’un major control sobre el tractament que es fa de les seves dades personals. Per aquest motiu s’obliga a les entitats i empreses a facilitar més informació a les persones quan es recullen les seves dades i explicar-los el tractament que se’n farà. A més a més ara el consentiment ha de ser exprés i inequívoc. Després dels dos anys de moratòria establerts, la nova llei s’haurà d’aplicar de forma obligatòria a partir del 25 de maig del 2018.

Com a entitat què hem de fer per complir la nova normativa?

En primer lloc, hem fet un anàlisi del tractament de les dades per avaluar les possibles escletxes de seguretat que es podrien produir, implementar les mesures adients per a una correcta protecció de les mateixes. Lluïsos ens estem assessorant per persones expertes per tal d’avaluar els documents de recollida de dades i adaptar-los als requeriments que estableix el nou reglament fent especial atenció a al consentiment corresponent per poder tractar les dades de les persones interessades.

En aquest sentit us farem arribar un correu electrònic dijous 24 per tal de que confirmeu si voleu seguir subscrits al butlletí setmanal de dimecres i rebre també per correu les comunicacions d’activitats, assemblea i altres d’extraordinaris.

Més informació a secretaria@lluisosdegracia.cat o podeu consultar els articles publicats a www.xarxanet.org

 

Deixeu el vostre comentari