Festa Verda: omplim la plaça del Nord d’activitats!

Festa Verda: omplim la plaça del Nord d’activitats!

Des de fa 12 anys l’acte central de la Verdinada s’estructura entorn  a la Festa Verda que se celebra a la plaça del Nord. Des de les 11h del matí i fins les 18h de la tarda hi ha programades activitats per a tots els públics i la tradicional Calçotada.

Ja hem esgotat les entrades (per més informació podeu escriure a info@lluisosdegracia.cat i posar-vos en llista d’espera).

11 a 13h: Compostatge comunitari: descobreix la granja de cucs

Saps què és el compostatge? T’agradaria saber-ne fer? Vine a la Plaça del Nord i t’explicarem com pots reciclar les restes orgàniques de casa i com pots participar al programa de compostatge comunitari de l’Aula Ambiental Bosc Turulll. I a més, t’ensenyarem la granja de cucs, un vermicompostador ben viu que transforma els nostres residus orgànics en humus molt ric per a les nostres plantes, gràcies a aquests petits animalons. Vine a conèixer-los!

A càrrec de l’Aula ambiental Bosc Turull

14h: Calçotada ecològica. Menú: 15 calçots + salsa, Botifarra amb mongetes, peça de fruita, pa i vi/aigua.

Organitzada per l’esplai GMM7 de febrer: Demanat permís + Infrastructura: 15 taules, 150 cadires, 10 papereres i 10 tanques + Material compostable: 150 gots petits, 150 culleres, 150 ganivets i 150 forquilles + Vaixella reutlitzable 50 plats i 50 gots.

16:45h: Tallers sostenibles

  • Horticultura urbana: Crea la teva pròpia planta

A partir de material reciclat (ampolles d’aigua, pots de iogurt, etc.) construïm el nostre recipient i gràcies al substrat i l’adob plantem la nostra pròpia planta per poder endur-la a casa nostra. Fins i tot, amb un sofisticat sistema de reg.

A càrrec de Tarpuna Iniciatives Sostenibles.

  • La gateta Nur 

A través del conte de “La gateta Nur” es farà una activitat amb l’objectiu de sensibilitzar i responsabilitzar als infants de la importància del respecte i l’empatia vers la resta d’èssers vius.

A càrrec de Gats de Gràcia

  • Toc Toc, què hi ha algú ? Descobreix els animals a la ciutat

A través del joc descobrirem quins animals viuen en el nostre entorn  urbà, a les zones verdes i al litoral de Barcelona, i coneixerem quins

problemes troben en el medi que compartim. Veurem quins residus envaeixen el seu hàbitat i com els podem ajudar per a que tots, ells i  nosaltres tinguem una casa verda i viva.

A càrrec d’associació Animal Latitude

  • Construïm una menjadora d’animals

Elaborarem menjadores d’animals a partir de materials reciclats.

A càrrec de Dekimba.

  • L’Orquestra ReuSonica

Qui va dir que per tocar estem obligat a comprar un instrument musical?! L’Orquestra ReuSonica tocarà amb instruments acte-construïts amb materials reciclats i recuperats que normalment es rebutgen o s’utilitzen per a altres coses: galledes d’escombraries, escombres, llaunes i tubs es converteixen en la nostra guitarres, violins,saxofones, bateria, tambors, maraques, campanes ….

A càrrec de Rocco Papia.

 

Deixeu el vostre comentari