Cantiga recapta 5.200 euros per Proactiva Open Arms

Cantiga recapta 5.200 euros per Proactiva Open Arms

En ocasió del Dia Mundial de les persones refugiades, la coral Cantiga de Lluïsos de Gràcia va organitzar, el passat dijous 20 de juny, un concert benèfic sota el títol: Mars d’acollida? Del Mediterrani al Bàltic. L’objectiu del concert era donar visibilitat a la situació crítica que estan vivint milers de persones que fugen a través del Mediterrani a la recerca d’una vida millor i donar suport a l’organització Proactiva Open Arms en la seva tasca de salvar vides. Amb aquest gest la coral Cantiga va voler posar el seu granet de sorra per aquesta causa.

Les entrades pel concert es van esgotar ràpidament i unes 350 persones van omplir la grada major del Museu Marítim de Barcelona. El sistema de venda d’entrades permetia comprar-les per 15 euros o augmentar-ne el valor amb donacions de fins a 50€. En total es van recaptar 5.260 euros dels quals més de 900 van ser donacions.

El programa, centrat en la temàtica del mar com a espai d’interacció cultural, va oferir al públic un viatge pel Mediterrani i el Bàltic, a través de cançons  de Turquia, de Síria, d’Itàlia, i també de Noruega, de Finlàndia, de Suècia, i de Lapònia, entre molts d’altres.  La coral Cantiga va comptar amb l’acompanyament de la solista turca Nihan Devecioglu i el conjunt instrumental Cordes del món.

Uns dies abans, coincidint amb la Festa Major de Lluïsos de Gràcia, es va celebrar un concert participatiu de totes les corals de l’entitat. Amb el títol “Lluïsos amb els braços oberts” es va posar llum a la causa dels refugiats a través de les cançons escollides per les corals. En total es van recaptar uns 210 euros que se sumen als recollits per Cantiga per enviar-ho a l’ONG ProActiva Open Arms.

Des de la Coral Cantiga i des de Lluïsos volen agrair la solidaritat mostrada per totes les persones que van assistir als concerts o que van fer una donació per la causa. Com explicaven des de la coral al web creat amb motiu de l’esdeveniment “El clima de conflicte que es viu actualment al Mediterrani amb milers d’exiliats de països en guerra (Síria, països asiàtics i africans…) o que fugen de situacions econòmiques insuportables (sobretot africans) i a qui la nostra estimada Europa no sap o no vol ajudar, ens ha fet pensar en la possibilitat d’alçar un cant de protesta per una situació inhumana i que no podem ni volem acceptar: ja n‘hi ha prou!”.

Deixeu el vostre comentari