Un grup de joves mixt crea l’exposició ‘Infraexposats’ per combatre els efectes de l’odi

Un grup de joves mixt crea l’exposició ‘Infraexposats’ per combatre els efectes de l’odi

Un grup de joves marroquins que han arribat a Catalunya sense referents adults i un grup de joves de l’esplai GMM de Lluïsos de Gràcia s’han unit en un taller de fotografia participativa coordinat per RUIDO Photo per crear una campanya visual contra l’odi i la discriminació. El resultat del taller és una intervenció mural fotogràfica a partir de la mirada pròpia de la joventut. L’exposició es pot veure a l’entrada de Lluïsos de Gràcia i s’ha inaugurat dimarts 10 de desembre amb la presència dels i les autors/es.

El procés creatiu va començar amb una formació de RUIDO Photo sobre retrat fotogràfic al grup de joves marroquins entre l’abril i el juliol del 2019. Després, ells mateixos han transmès els coneixements apresos al grup de joves de l’Esplai GMM, fomentant així un vincle entre ambdós grups que altrament no es donaria.

El grup de joves ha pensat col·lectivament quins temes els semblaven importants comunicar per combatre els efectes de l’odi. Així, els continguts visuals creats tracten la DIVERSITAT a partir de quatre temàtiques rellevants per ells i elles: la família, la llar, el futur i l’amistat.

La intervenció mural a l’entrada de Lluïsos de Gràcia recull les fotografies realitzades en el taller en la que participants dels dos grups s’uneixen de dos en dos en una sola composició fotogràfica. Tots els continguts del projecte, —tant les fotografies, els textos, les entrevistes en vídeo com el making of—, es pujaran al canal d’Instagram @INFRAEXPUESTOS creat per aquest propòsit.

L’activitat ha estat coordinada en el seu conjunt per la Laia Gómez i la Mar Garro, i el taller de fotografia participativa pel Pau Coll. La iniciativa s’ha realitzat en el marc d’un projecte de RUIDO Photo sobre els efectes de l’odi a nivell global i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Deixeu el vostre comentari