Anèmona Irracional i Mambo project són les companyies seleccionades per les residències artístiques de Lluïsos

Anèmona Irracional i Mambo project són les companyies seleccionades per les residències artístiques de Lluïsos

El jurat encarregat d’escollir les residències artístiques de Lluïsos Teatre per al 2021, format per Laura Aubert, Mar Solà, Oriol Broggi, Marta Buch, Adrià Aubert i Damià Duran, va trobar-se amb moltes dificultats a l’hora d’escollir les propostes guanyadores per l’altíssima qualitat de les propostes. En total es van rebre vuit propostes i 4 d’elles complien tots els requisits de les bases. Finalment, després de diverses reunions i trobades es va seleccionar Anènoma Irracional, amb l’espectacle Amor i Informació, i la proposta multidisciplinar de Mambo project, Iaia.

L’Anèmona Irracional, és una companyia jove de teatre que vol dur a terme l’escenificació de “Love and Information”. És una obra escrita per Caryl Churchill, la dramaturga britànica més representada arreu del món, coneguda per tractar qüestions morals, socials i polítiques actuals a la nostra societat. La proposta ens mostra una col·lecció de vinyetes breus on un seguit de personatges sense nom dialoguen internament amb els dos grans temes de l’obra presentats al títol: L’amor i la informació. Aquestes escenes són imatges de les maneres en què cerquem, filtrem, processem, rebutgem i preguntem informació, i com això afecta la nostra capacitat de fer connexions significatives entre nosaltres. El jurat va valorar la proposta per la manera d’abordar el text i la forma com apropen les temàtiques a la nostra actualitat, reflexionant, al cap i a la fi, sobre el fet d’estimar al segle XXI. Estrenaran l’obra a l’abril.

Mambo project és un col·lectiu de teatre multidisciplinar amb una proposta que uneix el llenguatge teatral i el cinematogràfic per crear un espai escènic immersiu, on l’experiència de l’espectador esdevé́ participativa. Iaia és un espectacle immersiu on el públic entrarà̀ al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure la seva història. El jurat ha escollit aquesta proposta de residència per la innovació en la forma de fer teatre i per tractar-se d’un tema molt d’actualitat. La companyia oferirà una assaig obert per a la gent de Lluïsos a l’abril.

Fem una aposta per les companyies de nova creació

Aquest és el sisè any en que des de Lluïsos teatre es dona continuïtat al projecte de residències artístiques que té com a objectiu acompanyar al les companyies de nova creació en el difícil procés de creació i estrena d’un espectacle. La promoció de la cultura i del teatre formen part de l’adn de Lluïsos de Gràcia i de Lluïsos Teatre.

En aquests sis anys s’han estrenat espectacles com “La Trinxera” de Cia. Laura; “Dins la cova” de la Cia. Coralines; “Barcelona (Contra La Paret)” del Col·lectiu LaPùblica; o “Life is Real” de L’Ostra28. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de BarcelonaFira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres. Durant el curs 2018-19 es van acollir dues residències: Orlando BOOM de la Cia La Bondage i Histèriques de la companyia Ramona de Van Der Burg; I l’any passat vam poder veure “Neu”, de la companyia Kamaleonik i “Trenta-vuit”, de la companyia Fils Enredats. Les darreres residències que es van estrenar van ser “Escrit en sang” de la companyia G3 Teatre i “La crua realitat” una proposta escrita per Rafa Valero on explica la seva història de superació com a actor amb discapacitat.

Deixeu el vostre comentari