#Verdinada2021: Lluïsos de Gràcia mira cap a l’eficiència energètica

#Verdinada2021: Lluïsos de Gràcia mira cap a l’eficiència energètica

El planeta ens està enviant missatges i mostra símptomes d’esgotament. El creixement de la població a gran velocitat durant les darreres dècades i la gran quantitat de recursos que consumim de manera indiscriminada tenen una repercussió real i visible en el nostre entorn. La petjada que estem deixant sobre el planeta comença a ser tan profunda que els experts ens alerten que si no comencem a fer canvis ara, en uns anys no hi haurà possibilitat de tornar enrere i el dany serà irrecuperable. El missatge no és optimista, però si les solucions que volem proposar-vos durant la Verdinada de Lluïsos o el mes de la sostenibilitat a Gràcia!

La Verdinada és un projecte impulsat des de Lluïsos de Gràcia des de fa 14 anys amb la col·laboració d’espais i associacions del districte gracienc. Durant un mes es duen a terme activitats, xerrades, sortides a la natura i tallers amb l’objectiu de crear consciència i actuar de forma més sostenible en el nostre entorn. La temàtica escollida enguany posa el focus en el camí cap a l’eficiència energètica i tenim com a objectiu reduir el nostre consum i reduir l’impacte del nostre dia a dia, o el que es coneix com a petjada ecològica. per

Les restriccions i l’actual situació de pandèmia han comportat l’adaptació de les activitats i la cancel·lació d’alguns dels actes centrals que altres anys es duien a terme, però ens hem adaptat. La catorzena edició de la Verdinada presenta un seguit d’accions que busquen generar consciència col·lectiva i on fem una proposta de canvis per a dur a terme de manera individual i col·lectiva. T’apuntes a mirar cap a l’eficiència energètica?

Consells del dia, auditories, eines d’autoavaluació i molta virtualitat

Només calen 21 dies per crear un hàbit, per això del dia 1 al 21 de març es publicaran diàriament consells, informacions i propostes. Es penjaran a l’entitat i es publicaran a les xarxes socials amb l’etiqueta #Verdinada2021. Durant tot el mes es podrà veure l’exposició Energia per a tothom a Lluïsos on es donen criteris i eines d’estalvi i eficiència energètica per poder actuar contra la pobresa energètica a les llars dels ciutadans.

També es compartiran eines d’autodiagnosi de la petjada i impacte del nostre consum individual i es preveu un taller presencial infantil el 13 de març: Construïm un molinet de vent. Hi ha dues xerrades telemàtiques previstes, la primera el dia 17 que farem un taller telemàtic a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona “L’energia pel canvi”, a les 19h; i la segona el dia 22 de març amb Som Energia també a les 19h.  L’Amagatall ha programat una sortida a la natura diumenge 28 a les 10h, que us detallarem més endavant.

També tenim un seguit d’activitats previstes organitzades per altres entitats que s’emmarquen en el context de la Verdinada:

 

  • Aula ambiental Bosc Turull – Societat Catalana d’Educació Ambiental
  • DEPANA – De l’1 al 28 de març: Projecte “Implicació ciutadana en el verd urbà”. Projecte conjunt amb SEO-Birdlife i XCN (Xarxa per a la Conservació de la Natura)
  • EBM Caspolino – Del 15 al 19 de març: La setmana del medi ambient. Els infants de 0 a 3 anys faran activitats al voltant del medi ambient.
  • Escola Rius i Taulet – Del 6 al 9 d’abril: La setmana del medi ambient i Divendres 12 i 26 de març: Revolta escolar per un entorn pacificat sense fums i cotxes. #revoltaescolar
  • Agricultura urbana de l’Ajuntament de Barcelona: Portes obertes als horts municipals de Vallcaraca

Deixeu el vostre comentari