#Verdinada2021 Agenda d’activitats: “Mirem cap a l’eficiència energètica”.

#Verdinada2021 Agenda d’activitats: “Mirem cap a l’eficiència energètica”.

La Verdinada és un projecte impulsat des de Lluïsos de Gràcia des de fa 14 anys amb la col·laboració d’espais i associacions del districte gracienc. Durant un mes es duen a terme activitats, xerrades, sortides a la natura i tallers amb l’objectiu de crear consciència i actuar de forma més sostenible en el nostre entorn.

De l’1 al 28 de març de 2021

LLUÏSOS DE GRÀCIA [Plaça del Nord 7-10]

 • – Consell del dia: de l’1 al 28 de març 

A través de les xarxes socials i espais de l’entitat, difonem 21 consells, un cada dia, que contenen un missatge que té per objecte, l’estalvi energètic. 

 

 • – Exposició Energia per a tothom: de l’1 al 28 de març

Éxposició on es donen criteris i eines d’estalvi i eficiència energètica per poder actuar contra la pobresa energètica a les llars dels ciutadans. Destinada a públic familiar i a la ciutadania en general.

Cedida per l’AMB.

 

 • – Som sostenibles: dimecres 10 de març

Donarem a conèixer una eina per calcular la nostra petjada de carboni i que ens permetrà saber si som eficientment energètics a casa nostra.

 

 • – Taller “Construim un molinet de vent”: dissabte 13 de març (1a sessió 17h / 2a sessió: 18h)  -activitat presencial-

Taller participatiu de 30 minuts, on experimenten amb l’energia eòlica per tal de familiaritzar-se amb el món de les energies renovables. L’educador/a explica quines són les conseqüències de l’ús de l’energia no renovable i quins són els avantatges de les renovables. Se’ls explica el funcionament d’aquesta. I construiran un molinet de vent de paper que es podran endur a casa.

A càrrec de l’AMB.  Cal inscripció prèvia a info@lluisosdegracia.cat

 

 • – Taller “L’energia pel canvi”: dimecres 17 de març, a les 19h -activitat telemàtica-

L’activitat telemàtica “L’energia pel canvi” vol donar a conèixer la relació entre el consum energètic (i de recursos) i el canvi climàtic, tot identificant les causes i conseqüències del canvi climàtic i l’emergència que es genera per entendre què podem fer com a ciutadans i què es fa des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per mitigar l’impacte ambiental i adaptar-se a aquesta emergència.

Cal inscripció prèvia a info@lluisosdegracia.cat

 

 • – Xerrada Som Energia: dilluns 22 de març, a les 19h -activitat telemàtica-

Presentació de la cooperativa Som Energia i on explicaran, entre d’altres temes, el canvi de la factura de la llum per a contractes domèstics i petites empreses (canvi regulat per llei, d’aplicació a partir de l’1 d’abril) d’enguany.

A càrrec de Carles Cuadern, soci interventor de comptes de la cooperativa Som Energia. Cal inscripció prèvia a info@lluisosdegracia.cat

 

 • – Sortida L’Amagatall [aplaçada fins a nou avís]

Ruta per la serra de Collserola on visitarem algunes de les nombroses fonts d’aigua que s’hi troben en aquest espai natural. Farem un recorregut per algunes d’elles com la font de Can Parellada, del Broll, de Santa Margarida, del Bisbe i de Can Ferriol. 

Cal inscripció prèvia a info@lluisosdegracia.cat

 

AULA AMBIENTAL BOSC TURULL – SOCIETAT CATALANA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL [Passeig de Turull 2

 • – Descobrim el Bosc Turull amb la vista i el tacte: dissabte 6 de març. Torn 1: De 10.15 a 11.30h. // Torn 2: De 12 a 13.15h

Itinerari familiar per descobrir amb els sentits el pas del temps a la natura.  

A través de la vista i del tacte, estimularem i potenciarem l’observació sensorial del bosc i la percepció d’elements que ens poden passar desapercebuts. 

Infants de 5 a 7 anys acompanyats d’una persona adulta. 

A càrrec d’Anna Grau (equip pedagògic Aula Ambiental Bosc Turull). Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat

 

 • – Recursos per a professorat per descobrir el Bosc Turull: Dimecres 9 de març de 17.30 a 19h. 

Us agradaria venir al Bosc Turull amb el vostre grup-classe per aprofitar-lo com a espai educatiu i d’aprenentatge a la natura? Itinerari vivencial per a mostrar-vos les activitats autoguiades, recursos i materials que teniu a disposició, posar-ho en pràctica i resoldre dubtes. 

A càrrec de Mireia Abril (equip pedagògic Aula Ambiental Bosc Turull). Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat

 

 • – Aigua, Terra i Art!: Dissabte 20 de març d’11.00 a 13.00h 

Saps que des de temps remots s’utilitza el fang per fer recipients i transportar un bé tan escàs i essencial com és l’aigua? Vine a descobrir l’art de barrejar aigua i terra per fer-ne ceràmica i desperta la teva creativitat creant una peça que et podràs endur a casa. 

A càrrec de Projecte Minerva, Dones Creadores de Gràcia.  Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat

 

 • – Crea una bossa amb texans vells: Dimecres 24 de març, de 18 a 19:30h 

Coneixes la petjada ecològica d’uns texans? Sabies que per a fabricar-ne uns es necessiten 7.500 litres d’aigua (l’equivalent a la mitjana que beu una persona en set anys) i que la contamina en grans quantitats? Allarguem la vida útil dels texans! Vine a transformar-los en una bossa o tote bag, la podràs utilitzar per anar a comprar i substituir les bosses de plàstic. 

A càrrec de Back to Eco. Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat

 

DEPANA [carrer Sant Salvador 97]

 

 • – Un bosc dins de la ciutat: Dissabte 20 de març, a les 10h

El projecte “Voluntariat per la Biodiversitat Urbana”, que es desenvolupa en el marc del Pla Clima amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, et permet implicar-te activament el la biodiversitat del teu entorn, en la ciutat, per prendre consciència i millorar-ne les condicions. La primera activitat tindrà lloc a Bosc Turull. Observaràs el patrimoni biològic d’aquest espai i col·laborarem amb el seu manteniment. Coneixeràs un viver forestal d’espècies autòctones fet amb procediments artesanals i material reciclat. 

Organitzen SEO/BirdLife, XCN i DEPANA.

 

ESCOLA BRESSOL CASPOLINO [Carrer Neptú 12]

 • – La setmana del medi ambient: del 15 al 19 de març

Els infants de 0 a 3 anys faran activitats al voltant del medi ambient i es farà una activitat conjunta entre famílies, educadores i infants a l’hort de l’escola. Es plantaran noves plantes a l’espai de l’hort i es faran arribar missatges de conscienciació a les famílies.

 

ESCOLA i AFA RIUS I TAULET [Plaça Lesseps 19]

 • – Revolta escolar per un entorn pacificat sense fums i cotxes: Divendres 12 i 26 de març

Participació en el moviment de protesta #revoltaescolar, format per una cinquantena d’escoles de Barcelona que demanen una pacificació de l’entorn escolar. Aquesta protesta deriva en tall de carrer en la cruïlla de Maignon i Mare de Déu del Coll, entre les 16.30 i les 17h

 

 • – La setmana del medi ambient: del 6 al 9 d’abril

Des de P3 a 6è, els infants, equip docent i AMPA portaran a terme diverses activitats al voltant del medi ambient i la sostenibilitat. Entorn sostenible, hàbits saludables, arbres dels desitjos, són algunes de les activitats per crear consciència que un món més verd i una escola més verda és possible.

 

HORTS MUNICIPALS DE LA GENT GRAN – ECOLOGIA URBANA AJUNTAMENT DE BARCELONA

Hort de Turull – Passeig de Turull 2. Dimecres d’11 a 13h (gestió: Parcs i Jardins)

Hort de l’Avi – Torrent del Remei 2. Dimecres d’11 a 13h (gestió: Parcs i Jardins).

Hort de les Cases – Avinguda Vallcarca 120. Dimecres de 10 a 12h (gestió: Centre Heura).

 

– Portes obertes dels horts municipals: dimecres 3, 10, 17 i 24 de març de 10 a 13h

Jornades de portes obertes dels horts per la gent del barri, tant per conèixe’ls  com per poder-hi participar a través de les entitats. Us recomanem una passejada-itinerari al vostre aire pels tres horts! Per visites en grup, si us plau abans contacteu amb la coordinació de les jornades a: agriculturaurbana@bcn.cat

Us hi esperem!

Deixeu el vostre comentari