Fem recomanacions de lectures per celebrar Sant Jordi 2021 (I)

Fem recomanacions de lectures per celebrar Sant Jordi 2021 (I)

La diada de Sant Jordi d’enguany serà diferent a la dels altres anys. Recuperem la presencialitat i podrem anar a visitar les parades de llibres i roses, amb algunes restriccions d’aforament, distàncies i mascareta, però presencial al cap i  la fi. El que no canvia és la pregunta que ens fem moltes de: quin llibre puc regalar? Per això hem demanat a diferents persones vinculades a Lluïsos que ens facin algunes recomanacions per escollir bé i encertar una bona lectura per Sant Jordi. Us les anirem compartint d’avui i fins el divendres 23!

Si teniu alguna recomanació diferent, ens la podeu fer arribar a través dels comentaris a la web o per xarxes socials i la compatirem!

La Susanna Àlvarez, lletraferida de capçalera de Lluïsos, responsable durant molts anys del Club de Lectura d’aquesta casa, vinculada al Bàsquet Lluïsos i recomanadora de lectures al blog Llegeixes o què? ens destaca algunes lectures:

L’Anna Ballbona, escriptora i periodista, encarregada del Club de Lectura de Lluïsos aquest curs 2020-21, autora de No soc aquí (Premi Llibres Anagrama 2020), Joyce i les gallines, Conill de gàbia i La mare que et renyava era un robot. Ens destaca algunes lectures per aquest Sant Jordi 2021.

  • Tsunami, Albert Pijuan [Angle Editorial] És una novel·la sobre la intempèrie moral d’una nissaga d’hotelers, dominada per l’esperit grotesc i juganer, la mala bava i el desconcert. Tres cosins aviciats i limitats serveixen de retrat esmolat d’un món de cartró-pedra creat per l’opulència, a través d’una història calidoscòpica i plena de ritme.
  •  Pare, què fem amb la mare morta? Antònia Vicens (LaBreu Edicions) Poemari colpidor, d’imatges impactants i memorables, que s’acara a la mort de manera molt directa i la trosseja sense disfresses ni edulcorants. Violència i malestar hi vibren amb una força sorprenent. Antònia Vicens és una de les grans poetes actuals.
  • Pascal Comelade, l’argot del soroll, Donat Putx (Empúries) Biografia i miracles sobre el músic i artista d’univers riquíssim que és Pascal Comelade. Qui la signa i s’ha encarregat de desxifrar-lo és Donat Putx, un dels millors crítics musicals del país. Fruit de llargues converses, el llibre està carregat de perles.

El Rafael Giménez, lector apassionat i participant del Club de Lectura, a més de president de Lluïsos de Gràcia i membre del Cor Gregal ens recomana els tres títols escollits pel club de Lectura d’aquest any:

  • Tardor d’Ali Smith [Raig Verd, 2019]
  • Assagets d’Enric Casasses [Editorial Barcino 2020]
  • Història del meu colomar i altres relats d’Isaak Bàbel [Editorial Minúscola] Traducció de Miquel Cabal Guarro.

Recordeu! Si ens voleu fer recomanacions, ho podeu fer als comentaris! Feliç Sant Jordi 2021!

Deixeu el vostre comentari