Els valors i les competències del voluntariat, nou projecte de Lluïsos de Gràcia

Els valors i les competències del voluntariat, nou projecte de Lluïsos de Gràcia

Quins valors adquirim quan formem part de les seccions de Lluïsos com a dirigents? Som conscients que indirectament estem treballant la gestió d’equips, la coordinació de projectes, la gestió econòmica o la comunicació inclusiva? I encara més important, som conscients que aquests coneixements són aplicables a la nostra vida professional i personal i fins i tot remarcables en un currículum?

La Junta de seccions va començar amb algunes reflexions fetes per Sergi Rovira, expert en pedagogia, que va iniciar un debat per parlar sobre les anomenades competències per la vida. En la seva definició segons la UNESCO aquestes competències de vida són “la capacitat d’utilitzar coneixements en contextos específics i situacions reals”. Entre els assistents es van definir les competències de vida com els  aprenentatges i experiències per gestionar situacions o la capacitat d’adaptació als canvis i l’entorn.

I aterrant a coneixements i competències concretes adquirides a Lluïsos es van destacar la  incorporació de la perspectiva de gènere a les activitats dels infants, el treball en equip, la gestió del temps, la planificació d’activitats, la gestió d’un pressupost i dels recursos, l’educació en valors a través de les activitats, parlar en públic, l’adaptació, la gestió de reunions, la gestió de l’estrès, el lideratge, la gestió de conflictes o la conciliació. 

El valor del voluntariat és un dels temes que des de l’actual Junta de Lluïsos es vol treballar en el que queda de mandat fins al 2022. Un projecte que es liderarà des del Consell Pedagògic que es posa de nou en marxa. El dia 27 de maig hi ha prevista una sessió oberta a tothom dedicada a detectar i començar a treballar aquestes competències en una trobada per fer autodiagnosi.

 

Aquest projecte rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona

Deixeu el vostre comentari