La Comissió de Gènere i l’Equip Verd avancen en diferents projectes

La Comissió de Gènere i l’Equip Verd avancen en diferents projectes

La Comissió de Gènere té prevista una trobada entre les components i la Núria Tatger, experta en plans d’igualtat i perspectiva de gènere i que està realitzant una auditoria interna de Lluïsos per elaborar un Pla d’Igualtat. En aquesta trobada es volen marcar els eixos de treball i els reptes de la comissió. Però de les anteriors trobades algunes reflexions de la que s’han recollit són la necessitat d’organitzar formacions a disposició de les seccions sobre perspectiva de gènere, infància, gestió de conflictes en casos d’abús; liderar el 8M a Lluïsos, definir el protocol contra l’assetjament i per suposat vetllar pel pla d’igualtat i aplicar les accions que en sorgeixin. Actualment formen part de la comissió 10 persones i s’anima a tothom que hi vulgui participar a sumar-s’hi.

L’Equip Verd també ha estat molt actiu en les darreres setmanes. Té per objectius tirar endavant i avaluar iniciatives verdes, fer el seguiment del pla de sostenibilitat i la seva aplicació. En la darrera trobada es va avaluar la  Verdinada ’21 i es vol treballarà per donar-li un nou gir a la del 2022. També ha adherit l’entitat a dos iniciatives: el Clean up Europe, del 7 al 9 de maig on participen GMM (places de Gràcia) i AE (platges d’El Garraf) i al Catalunya CleanUp Challenge: un repte que vol recollir del 21 de maig al 21 de juny 3 residus diaris per secció fins a assolir el repte de 1.500 elements de brossa a la natura, places o carrers, recuperats i llençats correctament.

A més a més s’està duent a terme l’Auditoria ambiental, que presentarà resultats a finals de maig, amb la Júlia Barba i la Mireia Boya. I les estudiant del grau de ambientologia de la UB estan duent a terme un estudi sobre la gestió de residus a l’Entitat, amb el suport del Francesc Giró, soci de l’entitat i expert en residus.

Enguany farem el Casal d’estiu dedicat a la temàtica de la sostenibilitat: és l’hora de salvar el planeta! I al setembre hi ha previst el llançament de la segona part de la campanya Omple’m a Lafont, de conscienciació sobre l’ús d’ampolles reutilitzables amb la instal·lació d’una tercera font d’aigua i repartiment de més ampolles de Lluïsos.

Deixeu el vostre comentari