El DescoNNecta obre inscripcions per la seva sisena edició: fins al 10 de setembre presenta’t!

El DescoNNecta obre inscripcions per la seva sisena edició: fins al 10 de setembre presenta’t!

Barcelona 16 de juny de 2021 – El DescoNNecta arriba a la seva sisena edició i canvia radicalment de format sense perdre els valors i objectius que el caracteritzen: la promoció de la música jove i en femení. Desapareix el concepte de concurs i es converteix en una Mostra per oferir un espai de visibilitat a les bandes joves i a les bandes formades per dones. L’organització formada per Lluïsos de Gràcia, el magazine cultural L’Ampli i l’Associació cultural The Indian Runners, fa una aposta per deixar enrere el format competitiu del concurs per crear un espai compartit i de trobada.

A més de la Menció Erra Forta, que reconeixerà la millor banda en femení, i la Menció Enna Jove, que distingirà la millor banda jove menor de 25 anys, enguany s’hi suma una menció a la cançó en català – Ç de Cançó- entregada per Òmnium Cultural, que per primer cop se suma al projecte com a col·laborador. La participació del públic, un dels pilars bàsics del DescoNNecta des dels inicis, es manté amb la creació de la menció específica del públic, que podrà votar electrònicament tant si gaudeix presencialment dels concerts com si segueix les actuacions per streaming.

El nou format consistirà en una jornada completa a la plaça del Nord on s’aniran succeint els concerts al llarg del dia i que començarà amb les proves a l’hora del vermut i acabarà al vespre amb els darrers concerts. Durant tot el dia el Jurat assistirà a les actuacions i valorà els grups per poder fer entrega de les mencions. També hi haurà persones expertes del sector musical que podran fer una valoració de les bandes i aportar la seva mirada sense vot però amb veu. 

Si tens una banda formada per dones menors de 30 anys, o sou un grup de nova creació i teniu menys de 25 anys, consulteu les bases i presenteu-vos a la sisena edició del DescoNNecta. La convocatòria estarà oberta fins al 10 de setembre i la inscripció es pot fer a través del web www.desconnecta.cat.

Les mencions: reconeixement a bandes joves, a dones músic i a l’ús del català

L’altra gran novetat del DescoNNecta rau en la transformació dels premis en mencions. Es manté l’objectiu d’oferir a les bandes participants una experiència única amb una posada en escena i la participació en un concert professional, sense dotació econòmica en metàl·lic i amb premis que fomenten la participació en concerts i la gravació de discos. Les mencions es concreten en 4 àmbits: 

  • Enna Jove – Jove Promesa: S’atorgarà a la proposta amb major projecció en base al criteri d’un jurat especialitzat i permetrà al/s beneficiari/s actuar a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona), en un concert del qual se’n farà àmplia difusió. La menció també ve acompanyada d’un val de 200€ a bescanviar a les botigues d’instruments musicals col·laboradores de la mostra.
  • Erra Forta – En femení. S’atorgarà a una de les bandes constituïdes per una majoria de dones i/o que tingui una dona a primera línia de l’escenari (frontwoman). La banda guanyadora enregistrarà durant un dia en un estudi de gravació professional.
  • Ç Trencada – cançó en català. S’atorgarà a la lletra d’una cançó escrita en llengua catalana. No s’admetran treballs fets majoritàriament en una altra llengua. La temàtica de les obres és lliure, però no s’acceptaran treballs que transmetin valors contraris a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Trobareu tota la informació sobre les bases i els criteris per presenta-vos al web del Desconnecta.

Deixeu el vostre comentari