A Lluïsos de Gràcia fem una aposta per la sostenibilitat: us presentem l’Auditoria Ambiental

A Lluïsos de Gràcia fem una aposta per la sostenibilitat: us presentem l’Auditoria Ambiental

La sostenibilitat és un dels eixos principals que treballem i fomentem a Lluïsos de Gràcia des de fa més de 15 anys. És un tema constant i present en activitats i en la presa de decisions, però des de fa aproximadament un any i mig la Junta de Lluïsos ha volgut fer un pas més i convertir-ho en un eix estratègic de l’entitat. Per aquest motiu, a més de posar la sostenibilitat al centre, es va encarregar una auditoria ambiental externa. La Júlia Barba Miralpeix, ambientòloga i la Mireia Boya Busquet, PhD Environmental Design, han estat les encarregades d’elaborar una diagnosi exhaustiva amb un seguit d’accions i propostes d’ambientalització per a l’entitat.

Dilluns 20 de setembre es va presentar aquest document que, tal com explicaven les seves autores ha estat realitzat a partir de la informació facilitada per la mateixa entitat i que diferencia els vectors ambientals de les eines d’informació, comunicació i educació ambiental. També inclou propostes dirigides a les treballadores, a la Junta i a les persones sòcies i usuàries de l’entitat. En paral·lel a l’elaboració de l’auditoria es va tornar a conformar i posar en marxa l’Equip Verd de Lluïsos amb l’objectiu de vetllar i ajudar el desplegament de les accions i activitats relacionades amb la sostenibilitat ambiental, la conscienciació i la reducció de residus.

Una de les tasques que també s’han dut a terme en paral·lel ha estat una diagnosi de residus recollits a Lluïsos que van dur a terme estudiants de la facultat de ciències ambientals de la UB amb el suport i l’acompanyament de Francesc Giró, expert de l’Agència Catalana de Residus, membre de la coral Cantiga i de l’Equip Verd. Les dades recollides durant aquesta diagnosi també queden recollides a l’informe de l’Auditoria Ambiental.

En acabar la presentació Rafael Giménez, president de Lluïsos de Gràcia, va voler destacar que “l’Auditoria no ha estat mai pensada com a finalitat sinó com a primer pas estratègic per començar a endreçar i a marcar el camí a seguir a partir d’ara”. Per això estem molt contentes de presentar aquest document, com una mostra més del compromís i la voluntat de Lluïsos. Tenim un llarg camí al davant en què hem de donar continuïtat a la feina feta fins ara i aquesta auditoria és un pas més cap a la responsabilitat social i ambiental de l’entitat.

Podeu llegir el document complet en PDF aquí.

Si teniu ganes de formar part del canvi, sumeu-vos a l’Equip Verd, és un espai obert i participatiu!

 

Deixeu el vostre comentari