Tornen les excursions a la natura amb L’Amagatall: anem a visitar les fonts d’aigua de Collserola

Tornen les excursions a la natura amb L’Amagatall: anem a visitar les fonts d’aigua de Collserola

El diumenge 10 d’octubre tornen les sortides a la natura amb L’Amagatall!  Amb l’arribada de la pandèmia i el confinament al març de 2020, la sortida de les fonts d’aigua de Collserola va quedar cancel·lada fins a nou avís. Avui, un any i mig després torna L’Amagatall per descobrir-nos la Font del Broll, de Santa Margarida, del Bisbe i de Can Farriol.

L’excursió començarà a les 10h i el punt de trobada serà L’estació de RENFE Sant Feliu de Llobregat. La distància és de 11 quilòmetres i el temps estimat de recorregut és de 3 hores i 30 minuts.

L’objectiu de la sortida és descobrir algunes de les nombroses fonts que es troben a la serra de Collserola. A principis del segle XX, hi havia documentades unes 250 fonts per tota la serra. Actualment, podem dir que només en resten poc més de 150, i d’aquestes un 50% tenen cabals d’aigua intermitents, mentre que les altres són eixutes. De fonts se n’han perdut per diversos motius: esllavissades de terra, brolla de bosc descontrolada, manca de pasturatge, etc. Aquesta excursió és un clar exemple de l’abandonament de l’activitat al voltant de les fonts, el que es coneixia com fer “fontades”. El canvi d’hàbits i de l’activitat econòmica ha fet que la majoria de les fonts estiguin en estat de deixadesa i abandonament, fet que ha portat a moltes d’elles a desaparèixer.

 

Deixeu el vostre comentari