Linària, Angeladorrrm, Montflorit i Plastilina són les bandes guanyadores del #DescoNNecta2021

Linària, Angeladorrrm, Montflorit i Plastilina són les bandes guanyadores del #DescoNNecta2021

La plaça del nord va acollir dissabte 16 d’octubre un tastet de música jove, desenfadada, reivindicativa i amb molta presència femenina, en la sisena edició del DescoNNecta. La mostra de música jove impulsada per Lluïsos de Gràcia, el magazín cultural L’Ampli, l’Associació Cultural The Indian Runners i Òmnium Gràcia va aconseguir mobilitzar més de dues centes persones que van gaudir de 5 hores de múisca sense interrupció.

A les 15h amb puntualitat britànica començava la presentació de la primera banda formada pel cantautor Nil Nadal, una proposta en solitari del jove músic de 21 anys que va causar molt bona impressió entre el públic amb la seva música simbolista. Tot seguit la força dels maresmencs Linària va omplir la plaça de ritme indie i pop. MonNom van ser els tercers a sortir a l’escenari i van desplegar la seva proposta barreja de cançó d’autor amb punts de folk i pop. Angeladorrrm, va seguir posant el llistó molt alt i va tancar el primer bloc de música amb un magnetisme a l’escenari conservant el to intimista de la proposta. 

La segona part de la Mostra va començar amb un canvi de públic i la música de la compositora de Solsona Gemm Sol, que presentava cançons del seu primer disc. El contrast amb la proposta de sonoritat harcord dels Plastilina va arribar amb la caiguda de la tarda i va fer embogir part del públic. Micos i Koalas, va sortir a menjar-se l’escenari amb humor i una proposta descarada i electrònica. Finalment els Montflorit van ser els encarregats de tancar la tarda musical amb guitarres psicodèliques i lletres molt personals.

Finalment Linària va ser la banda guanyadora de la menció Enna Jove (música jove), impulsada per Lluïsos de Gràcia i L’Ampli. El grup Angeladorrrm va endura-se la menció Erra Forta (Música en Femení)  impulsada per The Indian Runners i va ser la banda millor valorada pel públic. El grup Montflorit va guanyar el premi a la millor lletra de cançó en català amb la menció “Ç trencada de cançó” impulsada per Òmnium Gràcia per la lletra d’Estel Roig. I el jurat va decidir concedir una menció especial a Plastilina per la seva posada en escena i carisma damunt de l’escenari.

Visibilitat i experiència com a objectius del DescoNNecta

Un dels motius principals del canvi de format ha estat l’eliminació de la competició com a essència del DescoNNecta. L’objectiu és empoderar les bandes joves i donar-los eines i experiència per progressar en el món musical. El Jurat estava format per Laia Vidal, periodista a Els Experts d’Icat FM, Martí Marfà, director de la FiM de Vila-Seca, Meri Lane, del segell Luup Records, Anna Andreu, músic i Jordi Lon, membre de la Junta d’Òmnium.

A més, a part del Jurat el DescoNNecta van assistir a la Mostra un seguit de referents en el món de la música, com ara Jordi Bianciotto, periodistes, programadors, músics, que des del primer moment s’han vinculat al projecte com a assessors i jurats en anys anteriors. El Desconnecta esdevé un espai de visibilitat, contactes amb professionals del sector, experiència als escenaris i acompanyament.

Deixeu el vostre comentari